Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2013

ΜΙΚΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑ #KillahP

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ στο κέντρο της Πάτρας από ομάδες αντιεξουσιαστών, ενώ επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Καβάλα, που εγκαινιάζονται επίσημα το Σάββατο.Ομάδες αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν στην οδό Κορίνθου, κοντά στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, έκλεισαν αρχικά με κάδους απορριμμάτων το δρόμο και στη συνέχεια κινήθηκαν εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην περιοχή και πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη χημικών.


Οι αντιεξουσιαστές κινήθηκαν στη συνέχεια προς την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν ήδη προχωρήσει σε προσαγωγές. Στο κέντρο της πόλης παραμένουν σε ετοιμότητα διμοιρίες των ΜΑΤ.

Το απόγευμα ομάδα δέκα ατόμων επιτέθηκε με πέτρες στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Καβάλας, σπάζοντας τη τζαμαρία της εισόδου. Στη συνέχεια ανέτρεψαν ένα κάδο απορριμμάτων και του έβαλαν φωτιά, η οποία σβήστηκε με την επέμβαση της πυροσβεστικής.

Νωρίτερα το μεσημέρι συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόταση του δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή στη διάρκεια του οποίου σύσσωμες οι πολιτικές παρατάξεις καταδίκασαν τα φαινόμενα βίας που προέρχονται από νεοναζιστικές οργανώσεις.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης οι δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν ανοιχτά τον προβληματισμό και τις επιφυλάξεις τους για τα επίσημα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής το Σάββατο στην Καβάλα με την παρουσία έντεκα βουλευτών και στελεχών της οργάνωσης.
http://www.enet.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
19-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: