Τετάρτη, Οκτωβρίου 30, 2013

ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Οι τρεις πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία, συνεχίζουν την απεργία πείνας που ξεκίνησαν στις 24 Σεπτέμβρη, προκειμένου να ακυρώσουν τις εκδόσεις τους.

Το ελληνικό κράτος αποφάσισε να εκδώσει τον δικηγόρο Αχμέτ Ντουζγκούν Γιουξέλ στη Γερμανία, τον Ερντογάν Τσακίρ στη Γαλλία και τον συγγραφέα και συνδικαλιστή Χασάν Μπιμπέρ στην Τουρκία.


Μοναδικό «έγκλημά» τους ο αγώνας για την ελευθερία. Η οργάνωση εκδηλώσεων αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους των φασιστικών φυλακών της Τουρκίας.

Είναι ζήτημα τιμής για τον ελληνικό λαό να μην επιτρέψει την έκδοση των τριών αγωνιστών, που ζούσαν στη χώρα μας ως πολιτικοί πρόσφυγες.

Ηδη, εκδηλώσεις συμπαράστασης γίνονται σε διάφορες χώρες.

Η Φαντίκ Αντιγιαμάν, μητέρα δύο παιδιών, πολιτική πρόσφυγας στη χώρα μας, πραγματοποιεί απεργία πείνας για συμπαράσταση στους υπό έκδοση αγωνιστές. Εξι φορές μέχρι τώρα συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία, ξυλοκοπήθηκε κακοποιήθηκε.

Στην Κωνσταντινούπολη, μέλη του Συλλόγου των συγγενών των πολιτικών κρατούμενων προσπαθούν να πραγματοποιήσουν απεργία πείνας έξω από το ελληνικό προξενείο και αντιμετωπίζουν την καταστολή της τουρκικής αστυνομίας.

Την Πέμπτη 31 Οκτώβρη, στις 6 το απόγευμα, θα γίνει συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία. Να είμαστε όλοι και όλες εκεί, για νʼ απαιτήσουμε να σταματήσει κάθε διαδικασία έκδοσης και νʼ απειλευθερωθούν άμεσα οι αγωνιστές πολιτικοί πρόσφυγες.
http://www.eksegersi.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
30-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: