Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2013

ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Τα χρέη του Δημοσίου προς την εταιρεία υπολογίζονται σε 700 εκατ. ευρώ
Το δικό τους «όχι» στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ είπαν οι εργαζόμενοι της δημόσιας εταιρείας ύδρευσης, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στο Σύνταγμα, έξω από το «Μεγάλη Βρεταννία».




Την ίδια ώρα μέσα στο ξενοδοχείο οι μέτοχοι της ΕΥΔΑΠ θα πραγματοποιούσαν έκτακτη γενική συνέλευση με σκοπό να προχωρήσουν σε «κούρεμα» του χρέους του Δημοσίου, ούτως ώστε η εταιρεία να παραδοθεί «καθαρή» στους επίδοξους επενδυτές. Τελικά, η συνέλευση αναβλήθηκε επ’ αόριστον.



«Ολη η προσπάθεια γίνεται για να ιδιωτικοποιηθεί το νερό. Γι’ αυτό όλοι οι πολίτες πρέπει να ξεσηκωθούν, γιατί όπου αυτό έγινε, οδήγησε στην αύξηση της τιμής και στη μείωση της ποιότητάς του, ώστε να μην είναι πια πόσιμο», λέει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, Βαγγέλης Δημούδης.



Τα χρέη του Δημοσίου προς την εταιρεία, από τη συνεισφορά του σε έργα, υπολογίζονται σε 700 εκατ. και από αυτά μετά το «κούρεμα», το ΤΑΙΠΕΔ, που κατέχει το σύνολο των μετοχών του Δημοσίου (61%), επιδιώκει να εισπράξει 350-380 εκατ. «Πρέπει να αποδοθούν όλα τα χρήματα στην ΕΥΔΑΠ ώστε με την τεχνογνωσία και το εξειδικευμένο προσωπικό της να βοηθήσει να μην υπάρχει καμία περιοχή της Ελλάδας όπου οι πολίτες θα έχουν πρόβλημα με το πόσιμο νερό, όπως τα νησιά που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα υδροληψίας και αποτελούν τη μοναδική πηγή πλούτου, που είναι ο τουρισμός», τονίζει ο Βαγγ. Δημούδης και προσθέτει ότι ο αγώνας των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ που έχουν ήδη χάσει περί το 35% του μισθού τους σε σχέση με το 2009, «δεν είναι συντεχνιακός. Είναι αγώνας για την προάσπιση του φυσικού αγαθού που λέγεται νερό».



Γιάννης Μπασκάκης

g.baskakis@efsyn.gr
http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
24-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: