Παρασκευή, Οκτωβρίου 18, 2013

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΛΙΓΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΜΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΣ.
Νέα παρέμβαση στη Βουλή για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά που κλείνονται με εισαγγελική εντολή στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία και Μαιευτήρια, επειδή τα ειδικά ιδρύματα είναι λίγα και υποστελεχωμένα, έκανε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Σε Ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, ανάμεσα σε άλλα αναφέρουν πως όταν οι γονείς εγκαταλείπουν τα παιδιά τους, ή κρίνονται ακατάλληλοι από τις κρατικές δομές, τα παιδιά «κρατούνται» ή νοσηλεύονται για βδομάδες, μήνες και σε κάποιες περιπτώσεις ολόκληρο χρόνο στα παιδιατρικά νοσοκομεία.
Οπως σημειώνεται στην Ερώτηση: «Είναι επιστημονικά απαράδεκτο υγιή παιδιά να νοσηλεύονται μαζί με άρρωστα. Γιατί τα παιδιά αυτά χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, εξειδικευμένη φροντίδα από κατάλληλο προσωπικό (βρεφοκόμους, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους κλπ). Δηλαδή, το νοσοκομείο είναι ακατάλληλος χώρος. Ουσιαστικά τα βλάπτει παρά τα ωφελεί.

Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, που ήδη "λιώνει" στην εντατικοποίηση, δεν έχει αντικειμενικά τη δυνατότητα και τα μέσα να δώσει σε αυτά τα παιδιά τη φροντίδα που χρειάζονται (σίτιση, προσωπική υγιεινή, δημιουργική απασχόληση, ψυχολογική υποστήριξη κ.ά.). Οι εργαζόμενοι γίνονται καθημερινά μάρτυρες περιστατικών, όπως παιδιά να φεύγουν από το νοσοκομείο, να εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά.
Τη στιγμή που αυξάνονται ραγδαία οι ανάγκες για υψηλού επιπέδου αποκλειστικά δωρεάν υπηρεσίες Πρόνοιας, το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού - Κέντρο Βρεφών "Μητέρα" - "Αναρρωτήριο Πεντέλης", υποχρηματοδοτείται, παραμένει υποστελεχωμένο, με κλειστές πτέρυγες. Κι άλλες εξειδικευμένες υπηρεσίες πρόνοιας για παιδιά διαλύονται ή υπολειτουργούν», με αποτέλεσμα να μένει ελεύθερο το πεδίο στις λεγόμενες μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις. Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και αν θα προχωρήσει σε:
Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του Κέντρου Προστασίας Παιδιού για να ανακαινιστούν και να ανοίξουν όλες οι κλειστές πτέρυγες και να εξασφαλιστεί υψηλής ποιότητας φιλοξενία βρεφών και παιδιών. Για να αναπτυχθούν οι δημόσιες υιοθεσίες στην προοπτική κατάργησης των ιδιωτικών που αφήνουν περιθώρια για την εμπορία παιδιών.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για να αναπτυχθούν κέντρα και υπηρεσίες που θα συμβάλουν στην ολόπλευρη ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών.
http://www.rizospastis.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
18-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: