Τρίτη, Οκτωβρίου 29, 2013

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΛΗ ΖΩΤΟΥ
Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει "ψυχοφάρμακα" και παρανομίες στα κοινωνικά φαρμακεία!
Επικαλούμενοι μια καταγγελία -χωρίς να διευκρινίζεται από τη ΓΑΔΑ αν μιλάμε για επώνυμη ή ανώνυμη- η Δίωξη Ναρκωτικών ο εισαγγελέας και υπάλληλοι του ΕΟΦ πέρασαν την Πέμπτη το πρωί το κατώφλι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού και τα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου στο κέντρο της Αθήνας, φορέων δηλαδή που προσπαθούν να περιθάλψουν κάποιους από τους εκατομμύρια ανασφάλιστους που έχουν αποκλειστεί από το σύστημα υγείας. Τι έλεγε η καταγγελία; Ότι στους συγκεκριμένους χώρους "υπάρχουν μεγάλες ποσότητες ψυχοφαρμάκων που διακινούνται χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις".

Φυσικά κανένας από τους ελέγχους δεν απέδωσε "ευρήματα" πέραν της διαπίστωσης του σημαντικού κοινωνικού έργου και των δύο ιατρείων. Στους δε Γιατρούς του Κόσμου (ΓτΚ), όπως τονίζει μιλώντας στην "Α" ο Νικήτας Κανάκης, πριν από μόλις ένα μήνα είχε γίνει έλεγχος από την Περιφέρεια και διαπιστώθηκε ότι η λειτουργία του φαρμακείου ήταν καθ' όλα σωστή και νόμιμη.
"Προφανώς έχουμε αρχίσει να ενοχλούμε με την πίεση που ασκούμε στο υπουργείο Υγείας για την περίθαλψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας", επεσήμανε στην "Α" ο Γιώργος Βήχας από το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού , ενώ ο Ν. Κανάκης, με τη σειρά του, χαρακτήρισε τον έλεγχο "παράξενο για ένα ιατρείο με 15 χρόνια λειτουργίας, που δέχεται ανθρώπους εκτός συστήματος υγείας". "Έχουμε ψυχιατρικά φάρμακα, αλλά ακολουθούνται όλα τα πρωτόκολλα που επιβάλλονται από την ελληνική πολιτεία, όπως διαπιστώθηκε άλλωστε και από τον έλεγχο." Ανάλογα φάρμακα δεν διαθέτει το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.
Σε ανακοίνωσή τους οι ΓτΚ δηλώνουν πως "επιφυλάσσονται να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε να αποκαλυφθούν οι όποιοι συκοφάντες", καθώς και "ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν δωρεάν ιατρική φροντίδα, χωρίς καμία απολύτως διάκριση... όπου υπάρχουν άνθρωποι".
Στο σημείο αυτό πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Γιώργος Βήχας ήταν ένας από τους πολίτες που "στρίμωξαν" με τις ερωτήσεις του τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στη συνέντευξή του την περασμένη Δευτέρα στην εκπομπή του.
http://www.avgi.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
29-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: