Παρασκευή, Οκτωβρίου 18, 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Παρασκευή οι φυσικοθεραπευτές. Διαμαρτύρονται για την περικοπή κατά 60% των κονδυλιών για φυσικοθεραπείες με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε λουκέτο εκατοντάδες εργαστήρια φυσικοθεραπείας.


Στις 11 το πρωί, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών οργανώνει προσυγκέντρωση στα γραφεία του στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, και στη συνέχεια καλεί σε συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι. Σύμφωνα με το Σύλλογο, τα κονδύλια του ΕΟΠΥΥ μειώθηκαν από 70 εκ. ευρώ σε 49 εκ. ευρώ.

Επίσης, η πλειοψηφία της ηγεσίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών αποφάσισε ότι αν δεν αλλάξει η πολιτική του υπουργείου Υγείας, οι φυσικοθεραπευτές θα σταματήσουν τις φυσικοθεραπείες με πίστωση απ' τη Δευτέρα 21 Οκτώβρη. Δηλαδή οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν τις φυσικοθεραπείες απ' την τσέπη τους και στη συνέχεια θα αναζητούν απ' τον ΕΟΠΥΥ, τα ποσά που δικαιούνται. Στην ουσία πρόκειται για μακροχρόνια διαδικασία, με αμφίβολο αποτέλεσμα, για να καταλήξει στην ουσία σε χαράτσι για τους αρρώστους.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Φυσικοθεραπευτών» συμφώνησε με τις κινητοποιήσεις καταψηφίζοντας όμως την απόφαση για άρση της πίστωσης στις φυσικοθεραπείες. Η πρόταση της ΑΣΦ είναι οι φυσικοθεραπευτές να συνταχθούν με τους φυσικούς συμμάχους τους, τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, και από κοινού να διεκδικήσουν, μεταξύ των άλλων, κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ για να εξοφληθούν έτσι και οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό πάροχοι υπηρεσιών Υγείας.  
http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
18-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: