Τρίτη, Οκτωβρίου 29, 2013

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ

«Δεν θα κάνω σε καμία περίπτωση ούτε βήμα πίσω από το περιεχόμενο του συμφώνου Λυκουρέντζου - Άντορ για τα ψυχιατρεία» ξεκαθάρισε η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή, στους εργαζόμενους των Ψυχιατρείων Δαφνίου και «Δρομοκαΐτειου». Η κυβέρνηση, όπως άλλωστε προβλέπει και το σχετικό σύμφωνο, κινείται με μαθηματική ακρίβεια και εντός του χρονοδιαγράμματος, στην κατεύθυνση κατάργησης των ψυχιατρείων μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού του 2015, στη διαθεσιμότητα του προσωπικού και στη γενικευμένη επιχειρηματική δράση στην ψυχική υγεία μέσω των λεγόμενων ΜΚΟ. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν νέα συνάντηση με την υφυπουργό την Παρασκευή 1 Νοέμβρη με κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουν έξω από το υπουργείο Υγείας.


Οι εργαζόμενοι των δύο ψυχιατρείων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας,  στο πλαίσιο τετράωρης στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί με βάση τις αποφάσεις που έλαβαν στην πρόσφατη γενική τους συνέλευση. Την Τετάρτη 30 Οκτώβρη θα συνεδριάσουν τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων εργαζομένων των 2 ψυχιατρείων με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους. Ήδη οι ταξικές δυνάμεις έχουν καταθέσει συγκεκριμένο αγωνιστικό πλαίσιο και πρόγραμμα δράσης με αποκλεισμό των ταμείων των νοσοκομείων, κατάληψη των διοικήσεων των νοσοκομείων, κήρυξη 24ωρης απεργίας και στα 3 ψυχιατρικά νοσοκομεία της χώρας (Δαφνί, «Δρομοκαΐτειο», Θεσσαλονίκης) και συμμετοχή στη γενική απεργία στις 6 Νοέμβρη.

Αντιδρούν στις διαθεσιμότητες του προσωπικού όλων των ψυχιατρικών καταστημάτων, όπως και στο κλείσιμό τους με πρόσχημα την αποασυλοποίηση των ασθενών μέχρι το καλοκαίρι του 2015, με βάση την παλαιότερη συμφωνία του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και του αρμόδιου Κοινοτικού επιτρόπου της ΕΕ για θέματα ψυχικής υγείας, Λάζλο Άντορ.


http://www.902.gr/  

ΠΡΕΖΑ TV
29-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: