Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2013

ΕΡΓΑ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ- ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Μπροστά στον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας του, βρίσκεται το τμήμα Αιμοδοσίας του «Θριασίου Νοσοκομείου», καθώς στις 20 Νοέμβρη, αποχωρεί, λόγω συνταξιοδότησης η διευθύντρια ιατρός. Αυτό σημαίνει ότι το τμήμα μένει χωρίς διευθυντή - επιστημονικό υπεύθυνο και δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Παράλληλα, στο τμήμα θα απομείνουν μόνο μια μόνιμη γιατρός και δύο επικουρικοί γιατροί, που η σύμβαση τους λήγει στον Φεβρουάριο και τον Αύγουστο 2014.


Διακοπή λειτουργίας της Αιμοδοσίας σημαίνει ότι θα δεν θα γίνονται οι απαραίτητες μεταγγίσεις στο «Θριάσιο», δηλαδή θα σταματήσουν οι χειρουργικές επεμβάσεις και θα κινδυνέψει η υγεία και η ζωή νοσηλευομένων ασθενών. Θα σταματήσουν και οι αιμοληψίες από αιμοδότες, για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα και παράγωγα του.

Όπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Θριασίου Νοσοκομείου του Π.Α.ΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, στον πρόσφατο οργανισμό του νοσοκομείου μειώθηκαν οι οργανικές θέσεις γιατρών στην Αιμοδοσία από 6 σε 4. Αριθμός που είναι εντελώς ανεπαρκής για να καλυφθούν οι ανάγκες του τμήματος Αιμοδοσίας ενός νοσοκομείου όπως το Θριάσιο.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία: «Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής υποβάθμισης των δημόσιων νοσοκομείων από τη σημερινή συγκυβέρνηση και τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Αντιμετωπίζουν την υγειονομική περίθαλψη των λαϊκών οικογενειών, ως «κόστος» από το οποίο πρέπει να απαλλαγεί το κράτος και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Γι’ αυτό πάγωσαν τις προσλήψεις και μειώνουν συνεχώς την κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία. Για να εξοικονομήσουν κονδύλια, για να δώσουν νέες επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ενώ με τους νέους οργανισμούς ανοίγουν τον δρόμο για την παραπέρα συρρίκνωση των δημόσιων νοσοκομείων. Κερδισμένοι, από την πολιτική αυτή, βγαίνουν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, που θα εξασφαλίσουν νέα πελατεία και σίγουρα κέρδη».

Επιτροπή Αγώνα Θριασίου Νοσοκομείου του Π.Α.ΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, απαιτεί:

Να καλυφθεί άμεσα η θέση του διευθυντή της Αιμοδοσίας

Να ενισχυθεί η Αιμοδοσία με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί γιατροί. Να καταργηθεί ο πρόσφατος οργανισμός του Θριασίου νοσοκομείου που μειώνει τις οργανικές θέσεις προσωπικού.

Να δοθούν τα χρωστούμενο ρεπό στους εργαζόμενους.

Καλεί σε συγκέντρωση - διαδήλωση για την Υγεία την Παρασκευή 1η Νοέμβρη στις 19:00 στην πλατεία δημαρχείου Ασπροπύργου.

http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
24-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: