Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ OLYMPIC AIR ΑΠΟ ΤΗΝ AEGEAN-ΕΔΡΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ-ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η εξαγορά του 100% των μετοχών της OIympic Air από την AEGEAN και η μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών, με την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας ανάμεσα στην AEGEAN και την Marfin Investment Group AE, σύμφωνα με ανακοίνωση της Aegean.

Το τελικό τίμημα της εξαγοράς καθορίστηκε σε 72 εκατ. ευρώ ευρώ για όλες τις πωλούμενες μετοχές. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη καταβληθεί ποσό 20 εκατ. ευρώ κατά την υπογραφή του Προσυμφώνου την 22/10/2012 και έχει συμφωνηθεί το υπόλοιπο τίμημα να καταβληθεί σε πέντε ισόποσες ετήσιες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη καταβλήθηκε σήμερα (Τετάρτη), κατά την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης.


Με την ολοκλήρωση και του τυπικού αυτού σκέλους της διαδικασίας, η Olympic Air καθίσταται θυγατρική της AEGEAN, η οποία αναλαμβάνει τον έλεγχο της Διοίκησης της εταιρείας.

Η εξαγορά της Olympic Air, αναφέρει στην ανακοίνωση, φέρνει μια σειρά πλεονεκτημάτων στο επιβατικό κοινό και δημιουργεί αυξημένες δυνατότητες για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας. 

Μόλις πρόσφατα η AEGEAN ανακοίνωσε δέσμη πρωτοβουλιών που εστιάζουν σε αυξημένη συνδεσιμότητα με το εξωτερικό και νέα τιμολογιακή πολιτική για τις περιοχές του δικτύου των άγονων γραμμών της χώρας.

Το σύνολο των ωφελειών που προκύπτουν καθώς και η παρουσίαση του πλάνου της AEGEAN μετά την εξαγορά, θα παρουσιαστούν σε σχετική Συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει η εταιρεία στις 31 Οκτωβρίου 2013.

Newsroom ΔΟΛ

ΠΡΕΖΑ TV
23-10-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ 600 ΕΚΑΤ ΔΟΛ ΤΖΙΡΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ