Κυριακή, Οκτωβρίου 06, 2013

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ» -ΦΩΤΟ #SKOURIES

Οι δεκάδες συλλήψεις της περασμένης εβδομάδας έπειτα από το πόρισμα του εισαγγελέα που χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση δεν περιορίστηκαν μόνο σε μέλη και βουλευτές του κόμματος.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους υπάρχουν και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ώρες πριν την μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σημειώθηκαν καρατομήσεις τόσο στην ΕΛ.ΑΣ. όσο και στην ΕΥΠ.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να βγουν εκ νέου στη δημοσιότητα οι σκιώδεις σχέσεις στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας με το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και ενεργή συμμετοχή ορισμένων, όπως ο πρώην διοικητής του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, αλλά και η ανθυπαστυνόμος Βενετία Ποπόρη.


Το «Βήμα της Κυριακής» παρουσιάζει τους τέσσερις σφικτούς δεσμούς του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου οι οποίοι διατρέχουν όλο το αστυνομικό σώμα. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, τουλάχιστον 15 διοικητές αστυνομικών υπηρεσιών και ανώτεροι αξιωματούχοι είχαν δημιουργήσει στενές σχέσεις με τους υπεύθυνους τοπικών οργανώσεων του ακροδεξιού μορφώματος·

Οι στενοί δεσμοί

Οι «ένστολοι» χρυσαυγίτες: Αναφορές επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως ένα ποσοστό της τάξης του 30% - 40% απλών αστυνομικών που υπηρετούν σε τμήματα, στα ΜΑΤ και περιφερειακές υπηρεσίες ψηφίζουν Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, αρκετοί εξ αυτών έχουν και σχετικές αναρτήσεις στο facebook, ενώ σε τοπικό επίπεδο λειτουργούν και ως πληροφοριοδότες της νεοναζιστικής οργάνωσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Βενετία Ποπόρη για την οποία συνάδελφοί της αναφέρουν ότι δεν υπηρετούσε την ΕΛ.ΑΣ. αλλά τη Χρυσή Αυγή.

Αδίστακτοι φρουροί των χρυσαυγιτών

Ακόμη ένα συνεκτικό στοιχείο είναι και η δράση πολλών από τους υπεύθυνους ασφαλείας βουλευτών του κόμματος που ουσιαστικά μετρέπονται σε «πρωτοπαλίκαρα» της ακροδεξιάς οργάνωσης. Το ποσοστό που έχει διαπιστωθεί ότι έχουν ταυτισθεί με το σκεπτικό και τη δράση της Χρυσής Αυγής φθάνει στο 60% - 70%. Πρόκειται για πρόσωπα που προτάθηκαν από τους ίδιους τους βουλευτές, ή επιδίωξαν μόνοι τους να βρεθούν σε αυτή τη θέση και πρωτοστατούν σε παράνομες ενέργειες.

Διοικητές αστυνομικών τμημάτων

Πειραιάς, Ρέντη, Αγιος Παντελεήμονας, Ομόνοι, Αιγάλεω, Περιστέρι αλλά και πολλά τμήματα της περιοχής των Μεσογείων έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών, καθώς πολλοί υπεύθυνοι αξιωματικοί που υπηρετούν σε αυτά είχαν μετατρέψει τη Χρυσή Αυγή σε συμπλήρωμα των υπηρεσιών τους. Τα μέλη της οργάνωσης λειτουργούσαν σαν ομάδα κρούσης, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο έχουν προκύψει τουλάχιστον 10 αντίστοιχες υποθέσεις. Αυτές περιλαμβάνουν ξυλοδαρμούς και εκβιασμών αλλοδαπών, πουλώντας παράλληλα προστασία στους Ελληνες. Ενδεικτικές είναι οι αναφορές για το... ακαταδίωκτο του πυρήνα της Νίκαιας από το εκεί αστυνομικό τμήμα.

Ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει στο «Βήμα»: Οι αξιωματικοί αυτοί μετατρέπονται σε τοπάρχες της Αστυνομίας παίζοντας ένα διπλό παιχνίδι. Δικτυώνονται με στελέχη της Χρυσής Αυγής και με παράνομα κυκλώματα. Από την άλλη, όμως, φροντίζουν, εξαιτίας της δικτύωσής τους αυτής να συγκεντρώνουν και να δίνουν πληροφορίες στους ανώτερούς τους όταν υπάρχει σε εξέλιξη σοβαρή εγκληματική επίθεση από τις κεντρικές υπηρεσίες κυρίως για εγκλήματα αλλοδαπών. Ετσι δείχνουν απαραίτητοι και παραμένου χρόνια στη θέση τους. Για αυτό και ο διοικητής του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα παρέμεινε εκεί τόσα χρόνια σε αυτό το πόστο».

Υποψίες για επαφές στα ανώτερα κλιμάκια

Μεγάλος πονοκέφαλος, πάντως, για την κυβέρνηση είναι και η διαφαινόμενη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στα ανώτερα κλιμάκια των Σωμάτων Ασφαλείας πιθανόν και της ΕΥΠ. Επισήμως δεν υπάρχουν ανακοινώσεις για υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος εντός της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί ψίθυροι, ενώ από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής διέρρεαν «Η οργάνωση έχει ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους. Αμφισβητείτε ότι έχουμε ανθρώπους παντού;».

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες της εφημερίδας το «ΒΗΜΑ» έχουν εντοπισθεί τουλάχιστον δύο δίαυλοι που μπορεί να διέρρεαν πληροφορίες από ανώτατους αξιωματικούς προς το ακροδεξιό μόρφωμα.



Πηγή: Ακροδεξιά σταγονίδια στην Αστυνομία: Οι τέσσερις σφικτοί δεσμοί της Χρυσής Αυγής μέσα στην ΕΛ.ΑΣ. | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/124888#ixzz2gwDcEpTL 

ΠΡΕΖΑ TV
6-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: