Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2013

TΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΟ ΣΕΙΣΜΟ 7,2 ΒΑΘΜΩΝ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

Στους 20 ανέρχονται οι νεκροί από την ισχυρή σεισμική δόνηση 7,2 βαθμών που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (03:12 ώρα Ελλάδας, 08:12 τοπική ώρα) στις κεντρικές Φιλιππίνες. Το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι του Ειρηνικού που εδρεύει στη Χαβάη ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει απειλή εκδήλωσης παλιρροϊκού κύματος.

Η δόνηση είχε επίκεντρο 5χλμ νοτιοανατολικά της Μπαλιλιχάν μιας πόλης με πληθυσμό περίπου είκοσι χιλιάδες κατοίκους στην επαρχία των νησιών Μποχόλ βόρεια του κύριου νησιού Μιντανάο.  
Κτίρια κατέρρευσαν στη νήσο Μποχόλ, όπως και στην πόλη Τσέμπου, μία από τις μεγαλύτερες της χώρας. Δεκάδες είναι επίσης τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές στην περιοχή.


«Κοιμόμουν όταν ξαφνικά ένιωσα το κρεβάτι μου να τρέμει. Σοκαρίστηκα τόσο πολύ που δεν μπορούσα να κάνω τίποτε άλλο από το να κρυφτώ από κάτω» δήλωσε κάτοικος της περιοχής σε δημοσιογράφο του AFP.

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης καταστροφών του Τσέμπου είπε σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι προσπαθούν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες για κατάρρευση σχολείου. Το καλό νέο είναι ότι τα σχολεία είναι κλειστά, λόγω εθνικής γιορτής.
Ο κυβερνήτης της Μποχόλ, Εντγκάρντο Τσάτο, επιβεβαίωσε ότι στην πόλη Τσέμπου κατέρρευσε μία εκκλησία, ενώ ζημιές έχει υποστεί και το δημαρχιακό μέγαρο.

Από τη δόνηση σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε αρκετά σημεία της πόλης.
Newsroom ΔΟΛ

ΠΡΕΖΑ TV
15-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: