Δευτέρα, Νοεμβρίου 25, 2013

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΦΩΤΟΤΥΠΗΣΗΣ

Οι συλλήψεις έγιναν από στελέχη της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από μηνυτήρια αναφορά του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου.   

Με τρεις σκληρούς δίσκους, έτοιμους να ρίξουν στην αγορά της παράνομης φωτοτύπησης περισσότερα από τριακόσια αντίτυπα δεκαεννέα διαφορετικών βιβλίων σε ψηφιακή μορφή, συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 στον Πειραιά, ένας 48άχρονος ιδιοκτήτης καταστήματος φωτοτυπικών υπηρεσιών και μία υπάλληλος, 42 ετών, κοντά στο ομώνυμο πανεπιστήμιο της πόλης.

Μεταξύ των κατασχεθέντων υλικών είναι και τριανταένα εκτυπωμένα αντίγραφα δεκαεννέα διαφορετικών τίτλων.
Οι συλλήψεις έγιναν από στελέχη της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από μηνυτήρια αναφορά του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, τριάντα ένα (31) φωτοτυπημένα βιβλία (19 διαφορετικών τίτλων), τα οποία είχαν αναπαραχθεί παράνομα και τρεις (3) σκληροί δίσκοι (1 εξωτερικός και 2 εσωτερικοί), οι οποίοι περιείχαν περισσότερα από 300 διαφορετικά βιβλία σε ψηφιακή μορφή.
Είναι σαφές ότι εκτός από την κατάφωρη παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων των εκδοτών και των συγγραφέων (δημιουργών) των βιβλίων προκύπτει και σημαντικό ζήτημα διαφυγόντων κερδών για το ελληνικό δημόσιο λόγω της μη απόδοσης του ανάλογου με την πώληση των γνήσιων αντιτύπων ποσού ΦΠΑ.
Οι προσπάθειες του ΟΣΔΕΛ για την πάταξη του φαινομένου της παράνομης αναπαραγωγής και πώλησης κλεψίτυπων αντιτύπων βιβλίων από φωτοτυπικά καταστήματα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό καθώς οι σημαντικότερες υποχρεώσεις του Οργανισμού απορρέουν από το καθήκον της προστασίας των δικαιωμάτων της πνευματικής δημιουργίας.
Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών ο ΟΣΔΕΛ καλεί όλους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων φωτοτυπικών υπηρεσιών να ενημερωθούν για τις διαδικασίες με τις οποίες μπορούν να αδειοδοτηθούν ώστε με νόμιμο, πλέον, τρόπο να αναπαράγουν περιεχόμενα βιβλίων χωρίς να κινδυνεύουν με δικαστικές εμπλοκές.  
http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
25-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: