Τετάρτη, Νοεμβρίου 20, 2013

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΙΣΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Του Νίκου Ανδριόπουλου

Η κακοδιαχείρηση των πόρων και των κληροδοτημάτων του Γηροκομείου Αθηνών έχει εδώ και χρόνια υπερβεί τα εσκαμμένα. Το HOT DOC με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας πολλές «παρατυπίες» της Ελεήμονος Εταιρίας Αθηνών που έχουν φτάσει το Γηροκομείο με αμήθυτη περιουσία ένα βήμα πριν το οριστικό λουκέτο. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγήσει στο δρόμο τόσο τους τρόφιμους ηλικιωμένους, όσο και τους περισσότερους από 100 εργαζόμενους που εδώ και πάνω από δύο χρόνια έχουν ξεχάσει το χρώμα του χρήματος.


Την περίοδο των «παχιών» αγελάδων και ενώ στο τιμόνι του ιδρύματος βρισκόταν ήδη ο αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας, στο Γηροκομείο λάμβαναν χώρα εκδηλώσεις που πιο πολύ παρέπεμπαν σε πολυτελή γκαλά παρά σε… ελεήμονα εταιρία. Στο πλαίσιο αυτό, τον Οκτώβριο του 2007 το Γηροκομείο διοργάνωσε μία μεγάλη συναυλία με τον ιταλό τενόρο Αντρέα Μποτσέλι για να διασκεδάσει τους ηλικιωμένους αλλά και τους υψηλά ιστάμενους προσκεκλημένους. Το κόστος της επίμαχης συναυλίας καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου, με τους εργαζόμενους του Γηροκομείου να κάνουν λόγο για τεράστια ποσά που εκταμιεύθηκαν με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Όπως αποκαλύπτει ωστόσο το HOT DOC, τα ποσά που πληρώθηκαν για τη διοργάνωση της συναυλίας δεν ήταν τα μόνα που βάρυναν το Γηροκομείο. Σύμφωνα με δύο αποφάσεις επιβολής προστίμου (Νο 41 και 42) της ΔΟΥ Ψυχικού στις 23/1/2013, το Γηροκομείο «προέβη στη λήψη εικονικών ως προς το πρόσωπο τιμολογίων, τα οποία εκδόθηκαν από την αλοδαπή εταιρία De Walden Music. Το ύψος του προστίμου που επιβλήθηκε στην Ελεήμονα Εταιρία Αθηνών για την λήψη πλαστών τιμολογίων ανέρχεται στις 402.443,10 ευρώ. Επιπλέον «για τη λήψη του υπ” αριθ. ΤΠ.Δ.ΑΠ 2604/15-1-2008 μερικώς εικονικού ως προς τη συναλλαγή και αξία τιμολογίου» η ΔΟΥ Ψυχικού επέβαλε πρόσθετο πρόστιμο 14.068,30 ευρώ.

Τα πρόστιμα της εφορίας για τα πλαστά τιμολόγια στο γηροκομείο Αθηνών, σε συνέχεια των αποκαλύψεων για τον «τρύπιο κουβά» των κληροδοτημάτων δεκαδων εκατομμυρίων, αφήνουν έκθετη για ακόμη μία φορά τη διοίκηση του Σωματείου και καθιστούν επιτακτική την επέμβαση των αρμόδιων αρχών για τη διάσωση της Ελεήμονος Εταιρίας Αθηνών και τη συνέχιση του πραγματικού της σκοπού.

Για τις υποθέσεις του Γηροκομείου Αθηνών, τις οποίες έχει αποκαλύψει το HOT DOC και το koutipandoras.gr είναι σε εξέλιξη δικαστική έρευνα πριν από το καλοκαίρι. Για το θέμα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής των Αν.Ελ. Βασίλης Καπερνάρος, από την απάντηση της οποίας προκύπτει ότι πράγματι για το θέμα διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τον Επίκουρο Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, Αντώνιο Ελευθεριάνο.  


http://www.koutipandoras.gr/

  ΠΡΕΖΑ TV
20-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: