Παρασκευή, Νοεμβρίου 22, 2013

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ ΜΙΣΘΩΝ

Την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο ζήτησαν το βράδυ της Πέμπτης χιλιάδες αστυνομικοί, χωροφύλακες, συνοριοφύλακες και μέλη άλλων δυνάμεων ασφαλείας αντιδρώντας στο νέο πετσόκομμα μισθών που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο συνέχισης των πολιτικών φτωχοποίησης των εργαζομένων και για το 2014.


Οι διαδηλωτές που είχαν κατακλύσει το κέντρο της πρωτεύουσας Λισαβόνας καταφθάνοντας με δεκάδες λεωφορεία από κάθε περιοχή της χώρας απαίτησαν άρση των νέων μέτρων λιτότητας υποστηρίζοντας ότι εάν εφαρμοστούν θα έχουν δυσμενείς συνέπειες στην διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας και στη λειτουργία χιλιάδων αστυνομικών τμημάτων σε όλη τη χώρα.

Ωστόσο, η κεντροδεξιά κυβέρνηση που έχει υποσχεθεί στους πιστωτές της τρόικας να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο 4% του ΑΕΠ αντιτείνει ότι δεν μπορεί να εξαιρέσει τους αστυνομικούς και τις δυνάμεις ασφαλείας από τις μισθολογικές μειώσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Ο προϋπολογισμός θα υποβληθεί την Τρίτη προς ψήφιση στο κοινοβούλιο, όπου η κυβέρνηση συνασπισμού διαθέτει άνετη πλειοψηφία.

http://www.902.gr/ 


ΠΡΕΖΑ TV
22-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: