Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2013

ΚΩΣ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Αίθουσες του ΕΠΑΛ Κω αποφάσισε να παραχωρήσει η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε «κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση» για να λειτουργήσει ως εκπαιδευτήριο αναδεικνύοντας τεράστια ζητήματα, όπως επισημαίνει η Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, αφού αποτελεί μια προσπάθεια εκμετάλλευσης της ανεργίας των νέων εκπαιδευτικών και της αδυναμίας πλέον των οικογενειών να αντέξουν το κόστος της τάχα «Δωρεάν Παιδείας». Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «η συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια κραυγαλέα περίπτωση αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας για επιχειρηματικότητα στο χώρο της εκπαίδευσης».


Η Β' ΕΛΜΕ υπογραμμίζει ότι «έχει καταθέσει και έχει κάνει στόχους πάλης, μια σειρά από αιτήματα που η ικανοποίησή τους θα έλυνε και το πρόβλημα της ανεργίας των αδιόριστων συναδέλφων μας και θα εξασφάλιζε σε όλα τα παιδιά που ζουν στη χώρα μας το δικαίωμα στη μόρφωση, χωρίς να χρειάζονται κανενός είδους φροντιστήρια. Γιατί θα υπήρχε ένα δημόσιο σχολείο που θα ολοκλήρωνε την εκπαιδευτική διαδικασία και θα προετοίμασε ολοκληρωμένα τους μαθητές». Επισημαίνει ακόμα ότι ακόμα και στις σημερινές συνθήκες «αν ήθελε ο Δήμος της Κω και γενικότερα η τοπική αυτοδιοίκηση να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση, θα μπορούσε να πιέσει το υπουργείο Παιδείας στην κατεύθυνση της άμεσης έναρξης των μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε Γυμνάσια και Λύκεια, εντελώς Δωρεάν για όλα τα παιδιά και στελεχωμένης με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, ενέργεια που φυσικά θα υπενθύμιζε στο υπουργείο τις δικές του εξαγγελίες της περασμένης άνοιξης», προσθέτοντας ότι «είναι  ξεκάθαρο ότι όσο εφαρμόζονται οι πολιτικές που εξαθλιώνουν τους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μεγάλο θύμα τους θα είναι και το δημόσιο σχολείο και ο εκπαιδευτικός». Απαντώντας σε αναφορές ότι έτσι θα μπορούν τα άπορα παιδιά να κάνουν φροντιστήριο γιατί το συγκεκριμένο θα είναι πιο φτηνό, η Β' ΕΛΜΕ τονίζει ότι «εμείς απλά παλεύουμε και για να μην υπάρχουν άπορα παιδιά».

Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο των τελευταίων απεργιακών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών η Β' ΕΛΜΕ κάλεσε όλες τις οικογένειες που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος της μόρφωσης των παιδιών τους να απευθύνονται είτε άμεσα είτε μέσω των σωματείων που ανήκουν στην ΕΛΜΕ και στους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων.
http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
12-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: