Παρασκευή, Νοεμβρίου 29, 2013

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους Λαϊκές Επιτροπές και συνταξιούχοι διεκδικώντας πραγματικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για όλον το λαό.

Στη Σαλαμίνα η Λαϊκή Επιτροπή, συνταξιούχοι της Ζώνης και Σύλλογοι Γυναικών με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Πειραιά πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ καθώς κλείνει οριστικά και οι κάτοικοι θα μείνουν χωρίς ιατρική κάλυψη. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους. Η Σαλαμίνα το χειμώνα έχει 50 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, ενώ το καλοκαίρι ξεπερνούν τους 200 χιλιάδες, οι οποίοι θα πρέπει να εξυπηρετηθούν από το Κέντρο Υγείας το οποίο έχει μόλις 4 γιατρούς. Στο Κέντρο Υγείας θα μεταφερθούν από τον ΕΟΠΥΥ ένας παιδίατρος και ένας ειδικός παθολόγος, την ώρα που υπάρχει έλλειψη σε καρδιολόγο, ακτινολόγο, χειρούργο και ορθοπεδικό.


Την Τετάρτη 4 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ στις 10 το πρωί

Στο Περιστέρι η Λαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε συγκέντρωση στα κεντρικά ιατρεία ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης μέχρι το Δημαρχείο. Την ανάγκη ενίσχυσης του αγώνα τόνισαν στις ομιλίες τους ο Χρήστος Μαργανέλης, εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής, και ο Δημήτρης Βαρελάς, πρόεδρος του Παραρτήματος Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, ο οποίος κάλεσε σε αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής των λαϊκών οικογενειών.

Στο Βόλο οι συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας καλούν σε κινητοποίηση στην είσοδο του Νοσοκομείου.

Στην Ηλιούπολη η Λαϊκή Επιτροπή καλεί σε σύσκεψη, στις 6 το απόγευμα, στο Δημαρχείο.

Το Σάββατο 30 Νοέμβρη τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Ασπροπύργου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «ΜΑΣΙΝΑ», το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας και η Λαϊκή Επιτροπή Ασπροπύργου καλούν σε κινητοποίηση στις 11 το πρωί στην πλατεία Λαού στην Άνω Ελευσίνα. Απαιτούν να μην κλείσουν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα και να μην καταργηθούν κλινικές και τμήματα στο ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο.

Την Τρίτη στις 3 Δεκέμβρη, η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου καλεί σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, στις 6 το απόγευμα.

Στο πλευρό των γιατρών που απεργούν ενάντια στην κινητικότητα, τις διαθεσιμότητες και την αξιολόγηση που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση βρίσκεται η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας. Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «ήδη, με τις αλλαγές, τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο των ιατρείων του ΙΚΑ (σήμερα ΕΟΠΥΥ), στην περιοχή μας, τεράστια είναι τα προβλήματα που συσσωρεύονται για τις λαϊκές οικογένειες. Τεράστιος όγκος εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων και γυναικών εξυπηρετείται από τον ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας, αφού κλείνουν τα αντίστοιχα ιατρεία Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου και Μοσχάτου - Ταύρου. Ακόμα και για αυτό της Καλλιθέας υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα κλείσει. Το αιματολογικό εργαστήριο υπολειτουργεί, ενώ σε πολλές ειδικότητες χρειάζεται μήνες για να κλείσεις ραντεβού.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν υποδομές που μένουν αναξιοποίητες με διάφορες προφάσεις, την ίδια ώρα ο ΕΟΠΥΥ καλείται να πληρώσει υπέρογκα ποσά σε ιδιωτικά εργαστήρια, τα οποία θησαυρίζουν. Παρότι οι προσλήψεις σε υγειονομικούς είναι δυσανάλογες με τις ανάγκες, η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ υλοποιούν τις αποφάσεις των μονοπωλιακών ομίλων για την περαιτέρω μείωση του προσωπικού.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε άνεργο, συνταξιούχο, γυναίκα και τη νεολαία που πλήττεται από αυτά τα μέτρα, να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας και να την κάνουν δύναμη ανατροπής αυτής της πολιτικής». 
http://www.902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
29-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: