Δευτέρα, Νοεμβρίου 04, 2013

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ: «ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΕΝΣΤΟΛΟΙ Η ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ»

Με σκληρή γλώσσα και συγκεκριμένα στοιχεία, οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ ανακοινώνουν το πλαίσιο συμμετοχής τους στη γενική απεργία της 6ης Νοεμβρίου.

Όπως σημειώνει το συνδικάτο ΙΓΜΕ: «Η κυβέρνηση με κάθε τρόπο προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους χρησιμοποιώντας κάθε προπαγανδιστικό μέσο και αποπροσανατολίζοντας τον λαό με κάθε είδους υποσχέσεις για μη λήψη νέων μέτρων. Χρυσαυγίτες ένστολοι ή με πολιτικά, απαιτούν νέα μέτρα ενάντια στο εργατικό κίνημα, ζητούν καταδίκες συνδικαλιστών, στήνουν βιομηχανία διώξεων».




Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση, το συνδικάτο κάνει αναφορές στα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει, επισημαίνοντας: «Δυσβάσταχτος είναι και ο απολογισμός του 2013 και για τους εργαζόμενους στο ΙΓΜΕ:
Είχαμε δραματική περικοπή του Τακτικού Προϋπολογισμού, έγινε μείωση  των μισθών 32%, αλλάζει προς το χειρότερο το συνταξιοδοτικό καθεστώς, δεν έχουν αποζημιωθεί 250 περίπου συνάδελφοι από τους συνταξιούχους για τις πενταετίες και την ΕΘΝΙΚΗ, πάνω από 140 συνάδελφοι βγήκαν στην σύνταξη το 2012-13 με αποτέλεσμα να έχουν οδηγήσει το Ινστιτούτο σε συρρίκνωση.

Το 2014 οδηγούμαστε ενδεχόμενα και στην τυπική διάλυση του ΙΓΜΕ με βάση τις συμβουλές ανευθυνο-υπεύθυνων υπηρεσιακών παραγόντων και κυβερνητικών εντολών.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ένας μόνος δρόμος υπάρχει :

ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ - ΕΝΩΤΙΚΟΣ

Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ παλεύουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους και διεκδικούν αποφασιστικά:
•    Όχι στην απελευθέρωση των απολύσεων. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα. Να ανακληθούν οι ως σήμερα απολύσεις στον δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην παιδεία, την υγεία και την πρόνοια.
•    Όχι στις νέες μειώσεις στους ήδη μειωμένους μισθούς που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τον νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει η υποχρεωτικότητα τους και να υπογράφει Ε. Γ. Σ. Σ. Ε με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζόμενων με βάση την ηλικία.
•    Όχι στο νέο τσεκούρι που έρχεται σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, στο πετσόκομμα των εφάπαξ. Να καταργηθούν άμεσα οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να επανέλθουν η 13η και 14 κύρια και επικουρική σύνταξη, να επιστραφούν στα ταμεία τα κλεμμένα και παρακράτημα από το κράτος και τους εργοδότες. Όχι στην απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος
Η 6η Νοέμβρη δεν είναι άλλη μια απεργία...
Αυτή η 24ωρη απεργία μπορεί να συντονίσει καλύτερα τους αγώνες που είναι σε εξέλιξη, να εντάξει και νέες δυνάμεις στον αγώνα, να ανοίξει νέα μέτωπα. Η επιτυχία της απεργίας, σε αυτές τις συνθήκες, θα δώσει αυτοπεποίθηση για την οργάνωση των επόμενων αγώνων, για τον το συντονισμό τους.
Στα πλαίσια αυτά οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ παλεύουν για ένα Ινστιτούτο στην υπηρεσία του λαού δημόσιο και αποκεντρωμένο, στελεχωμένο με νέους συνάδελφους, με  αξιοπρεπείς μισθούς και όχι δωράκια μπόνους για κάποιους εκλεκτούς, για να πληρωθούν στους συνταξιούχους όλα τα οφειλόμενα.
 Καλούμε όλους και όλες να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων που πραγματοποιούνται την Τετάρτη το πρωΐ στην Αθήνα αλλά και στις πρωτεύουσες των νομών που είναι έδρες των παρατημάτων.
Προσυγκέντρωση του Συνδικάτου στην Αθήνα στις 10.45π.μ.  Χαλκοκονδύλη και Πατησίων». 
http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
4-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: