Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Συγκέντρωση στην πύλη του «Δρομοκαΐτειου» πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αντιδρώντας στη διάλυση των ψυχιατρείων και την κινητικότητα.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν οι Λαϊκές Επιτροπές Αιγάλεω και Χαϊδαρίου, οι οποίες τους κάλεσαν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους και ασθενείς των ψυχιατρικών νοσοκομείων που διοργανώνουν το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στο Παλατάκι Χαϊδαρίου.

Αύριο, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι, θα συμμετάσχουν στη στάση εργασίας και στην πανιατρική κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας.


Σε εξέλιξη είναι η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

Σε ανακοίνωσή της η Σωματειακή Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΨΝΑ επισημαίνει:

«Οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ δηλώνουν την κάθετη αντίθεσή τους στην κατάργηση των ψυχιατρείων και παλεύουμε απαιτώντας:

- Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ψυχική Υγεία, με κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας (ΜΚΟ).

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες για την κάλυψη των αναγκών των Μονάδων και των υπηρεσιών της Ψυχικής Υγείας.

 - Καμία διαθεσιμότητα - κινητικότητα - απόλυση.

 - Καμία μεταφορά κλινικών - υπηρεσιών.

 - Καμία παρακράτηση συντάξεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων των ψυχικά πασχόντων.

Δηλώνουμε ότι ο αγώνας αυτός γίνεται όχι μόνο για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας, αλλά προπάντων για την πρόσβαση όλων σε σύγχρονες, ποιοτικές, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας. 

Καλούμε συγγενείς χρηστών Ψυχικής Υγείας, ανέργους, συνδικάτα, σωματεία εργαζομένων, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς - συλλογικότητες, κόμματα και οργανώσεις να συμπαρασταθούν στο δίκαιο και μεγάλο αγώνα μας, με την ενεργό συμμετοχή τους και με ψηφίσματα συμπαράστασης προκειμένου να μη διαλυθούν - καταργηθούν οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Αποκλείουμε σε αυτόν τον αγώνα τα κόμματα της συγκυβέρνησης, κάθε φασιστική οργάνωση και όσους υπηρετούν πιστά αυτή την πολιτική».
http://www.902.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
28-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: