Παρασκευή, Νοεμβρίου 22, 2013

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ-ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ;

Ετήσια εξοικονόμηση δαπάνης 20.000.000 ευρώ, επί του κρατικού προϋπολογισμού, από τη διασταύρωση στοιχείων σχετικά με τα καταβαλλόμενα προνοιακά επιδόματα προσδοκά το υπουργείο Εργασίας και αύξηση εσόδων από την επιβολή προστίμων σε βάρος των εργοδοτών, όταν αυτοί δεν συμπεριλαμβάνουν στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση εργαζόμενους που έχουν δηλωθεί από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Οι σχετικές διατάξεις προβλέπονται στο νομοσχέδιο «Αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης ασφαλιστικών φορέων, πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία και Λοιπές Διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή.


Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, από τις προωθούμενες διατάξεις υπολογίζεται αύξηση εσόδων 50.000.000 ευρώ επί των προϋπολογισμών των ΕΤΕΑ, ΤΑΠΙΤ και ΤΑΥΤΕΚΩ από τη θέσπιση υποχρέωσης στους εργοδότες να αποδίδουν και τις εισφορές των ΕΤΕΑ, ΤΑΠΙΤ και ΤΑΥΤΕΚΩ με την Αναλυτική Περιοδική Δήλωση.

Επί του προϋπολογισμού του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προβλέπεται ετήσια αύξηση εσόδων, από τον περιορισμό της αδήλωτης εργασίας και την αυστηροποίηση του πλαισίου ελέγχου των δηλωθεισών και καταβληθεισών εισφορών. Η αύξηση αυτή εκτιμάται στο ποσό των 350.000.000 ευρώ (50 εκατομμύρια ευρώ από τον περιορισμό της αδήλωτης εργασίας και 300 εκατομμύρια ευρώ από την αυστηροποίηση του ελέγχου των δηλωθεισών και καταβληθεισών εισφορών).
http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
22-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: