Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ Η ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΡΕ

Πρόταση τροποποίησης του νόμου περί δημόσιων οικονομικών ενέκρινε χθες η κυβέρνηση της Σλοβενίας, προκειμένου να είναι νομοθετικά κατοχυρωμένη να προστατεύσει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, σε περίπτωση που οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αποδειχθούν υψηλότερες του αναμενομένου.
Η κυβέρνηση θεωρεί πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η άμεση μεταφορά των επισφαλών απαιτήσεων σε μία «κακή τράπεζα» (BAMC) πρέπει να δρομολογηθούν το συντομότερο δυνατόν και κατά προτίμηση πριν από το τέλος του έτους.

Η μεταφορά των επισφαλών δανείων θα πρέπει να συνοδευθεί από επαρκή κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών και για τον λόγο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η προσαρμογή του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να εξασφαλιστεί η δυνατότητα άμεσης ανακεφαλαιοποίησης από το κράτος.
Η σλοβενική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως μια τέτοιου είδους ανακεφαλαιοποίηση, εφόσον κριθεί αναγκαία, συγκαταλέγεται στα άμεσα μέτρα που θα ακολουθήσουν τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των τραπεζικών «τεστ αντοχής», στις 13 Δεκεμβρίου.
Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας (Banka Slovenije) Μπόστιαν Γιάζμπετς διαβεβαίωσε πρόσφατα ότι έχει καταρτισθεί ένα λεπτομερές σχέδιο για όλες τις τράπεζες του σλοβενικού τραπεζικού συστήματος, καθώς και ότι καμία τράπεζα δεν θα χρειαστεί να κηρύξει πτώχευση ή να τεθεί σε εκκαθάριση με τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής.
Πηγή: ΑΜΠΕ


ΠΡΕΖΑ TV
28-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: