Κυριακή, Νοεμβρίου 03, 2013

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα φέρεται να έχει στα χέρια του 3ος τακτικός ανακριτής Δημήτρης Φούκας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι εν λόγω πληροφορίες κάνουν λόγο για δράση των Αμερικανών στη χώρα μας τόσο κατά το 2004-2005, όσο και κατόπιν, τουλάχιστον έως το 2007.

Σύμφωνα με τη Realnews, για τις υποκλοπές χρησιμοποιήθηκε ως «κέλυφος» επενδυτική εταιρεία συμβούλων με σχεδόν μηδενικό κύκλο εργασιών. Εκπρόσωπος της εταιρείας εμφανιζόταν ένας νεαρός, αλλά πίσω από αυτόν -σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- βρίσκονταν τρεις Ελληνοαμερικανοί η οποίοι ενημέρωναν την NSA στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Με το ΑΦΜ αυτή της εταιρείας φέρεται αγοράστηκαν τέσσερα κινητά: τα τρία χρησιμοποιήθηκαν στις πρώτες υποκλοπές το 2004-2005 και όταν η υπόθεση αποκαλύφθηκε απενεργοποιήθηκαν. Περίπου δύο μήνες μετά, το τέταρτο κινητό, που είχε μείνει ανενεργό, ενεργοποιήθηκε προκειμένου να αρχίσουν -σύμφωνα με την εφημερίδα- και πάλι οι υποκλοπές στα τηλέφωνα του Κώστα Καραμανλή και άλλων προσώπων, τουλάχιστον μέχρι το 2007.


Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές τους εντόπισαν και άρχισαν να παρακολουθούν το εν λόγω τηλέφωνο. Κάνει επίσης λόγο για κομβικό ρόλο ενός Αμερικανού, ο οποίος βρίσκονταν στη χώρα μας σε κομβικές χρονικές περιόδους: την περίοδο 2004-2005, αλλά και το διάστημα που ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τον αγωγό South Stream.

Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, σχολίασε στο Twitter: «Ξέραμε ότι μας παρακολουθούν συνεχώς οι Αμερικανοί και αλλάζαμε διαρκώς καρτοκινητά για να μιλάμε. Ο κλοιός ήταν ασφυκτικός και για αυτό σε διάφορες συναντήσεις μας στην Ελβετία, και στις Βρυξέλλες είχαμε φθάσει στο σημείο να συνεννοούμαστε μέχρι και με …γκριμάτσες, γιατί ξέραμε ότι οι χώροι συσκέψεων ήταν παγιδευμένοι με κοριούς. Συνήθως καταφεύγαμε σε ανοικτούς χώρους για να μιλάμε με ασφάλεια».

Οι συγκεκριμένες αναφορές βρίσκονται, σύμφωνα με Το Βήμα, στην κατάθεση του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη στον 3ο τακτικό ανακριτή Δημήτρη Φούκα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε πιέσεις για το ενεργειακό θέμα, κυρίως από τον Αμερικανό τότε υφυπουργό Εξωτερικών Ματ Μπράιζα αναφέρθηκε στην κατάθεση που έδωσε επίσης στον κ Δημήτρη Φούκα κι ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας.

Επιπλέον σειρά σημαντικών στοιχείων φέρεται να συγκεντρώθηκαν από μία υψηλόβαθμη υπάλληλο της ΕΥΠ που ήταν την περίοδο 2007-2009 «σύνδεσμος» των μυστικών υπηρεσιών με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κι η οποία παρακολουθούσε όλα τα θέματα εγχώριας τρομοκρατίας.
Newsroom ΔΟΛ

ΠΡΕΖΑ TV
3-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: