Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2013

ΗΛΕΙΑ: MAT ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΦΕΙΟ

Ξημερώματα έγινε και στη χωματερή των "Λιμνών" (δίπλα στον ποταμό Αλφειό) η επιχείρηση της αστυνομίας, εκεί όπου οι κάτοικοι αντιδρώντας δυναμικά στο οικολογικό έγκλημα που συντελείται εμπόδιζαν τη διέλευση απορριμματοφόρων. Διμοιρίες των ΜΑΤ από την Πάτρα απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμο Αλφειούσας- Μακρισίων, μην επιτρέποντας τη διέλευση σε κανέναν. Ακολούθως απορριμματοφόρα άδειασαν σκουπίδια στην περιοχή. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Ηλεία Γιώργος Μαρινόπουλος, κατά την επέμβαση των ΜΑΤ οι αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές έξι ατόμων που έκαναν περιφρούρηση έξω από τη χωματερή (ο ένας εξ αυτών Αμεα), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και πριν λίγη ώρα αφέθησαν ελεύθεροι.


Σημειώνεται ότι χθες απορρίφθηκε το αίτημα των κατοίκων για έκδοση προσωρινής διαταγής πριν τα ασφαλιστικά μέτρα για την απαγόρευση εναπόθεσης απορριμμάτων στην περιοχή (τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν στο Δικαστήριο στις 27 Νοεμβρίου).

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η επιχείρηση των ΜΑΤ, κάτοικοι των Μακρισίων και της ευρύτερης περιοχής συγκεντρώνονται στο σημείο και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Πηγή:ΝΕΤ - ilialive.gr



ΠΡΕΖΑ TV
12-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: