Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2013

VICE: Η "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΕΧΕΙ ΦΑΝ ΚΛΑΜΠ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑ "ΝΕΑ ΑΥΓΗ"

Η Χρυσή Αυγή έχει καταφέρει να επηρεάσει αρκετό κόσμο ακόμα και εκτός Ελλάδας. Το Vice με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας του περασμένου Σαββάτου έξω από την ελληνική πρεσβεία του Λονδίνου για την δολοφονία των δύο μελών της ΧΑ, εντόπισε μια ακροδεξιά οργάνωση που θεωρείται "αδερφική" της Χρυσής Αυγής.
"Το Σάββατο περίπου 35 φασίστες μαζεύτηκαν έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο για να δείξουν την στήριξη τους για κάτι φασίστες στην Ελλάδα και για να ανακοινώσουν μια ακόμη εθνικιστική κίνηση στην Αγγλία, η οποία ονομάζεται -The New Dawn-'''Νέα Αυγή''.
Η διαμαρτυρία ήταν απάντηση στους πυροβολισμούς δύο μελών της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα. Αντίθετα ωστόσο από τους μεσογειακούς ''ομόλογους'' τους οι οποίοι έχουν γίνει γνωστοί για το μαχαίρωμα μεταναστών και τον ξυλοδαρμό όσων των διαφωνούντων στην τηλεόραση, η Νέα Αυγή περιορίστηκε στο να κουνά σημαίες, να πραγματοποιεί μερικές ομιλίες ενώ κράτησε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών ''αδερφών τους στο φασισμό''

Στη συνέχεια, ο Sumy Sadurni που υπογράφει το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει πως βρήκε τον διευθυντή της Νέας Αυγής και του ζήτησε να πει μερικά λόγια για την οργάνωση. Από τις δηλώσεις του, φαίνεται σαν να είναι μέλος της Χρυσής Αυγής για χρόνια, καθώς μιλά για «μεμονωμένα περιστατικά βίας» μέσα στη Χρυσή Αυγή, κατηγορεί τα ΜΜΕ για «πόλεμο» εναντίον του ακροδεξιού κόμματος, ενώ μιλά και με σκληρά λόγια για τον δολοφονηθέντα Παύλο Φύσσα.

Vice: Τι κάνει η Χρυσή Αυγή στο Ηνωμένο Βασίλειο;
Νέα Αυγή: Επιδεικνύουμε την αλληλεγγύη με όλους τους εθνικιστές στην Ευρώπη όσον αφορά την κατάσταση στην Ελλάδα. Είτε όλα τα έθνη της Ευρώπης θα αναδυθούν από την άβυσσο σαν ένα, είτε δεν θα αναδυθούμε καθόλου.
Vice: Έχετε καθόλου Έλληνες στην τοπική οργάνωση;
Νέα Αυγή: Ναί είναι μερικοί ελληνικής καταγωγής στην ομάδα- Θα έλεγα πέντε με έξι
Vice: Μιλάτε καθόλου με τους Έλληνες ομολόγους σας;
Νέα Αυγή: Έχω έναν αριθμό επαφών με την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα στις οποίες περιλαμβάνονται άνθρωποι και από άλλες εθνικιστικές ομάδες που συσχετίζονται με την Χρυσή Αυγή. Παλαιότερα οργανώσαμε με διαμαρτυρία για την υποστήριξη του κόμματος τον Ιανουάριο έξω από την ελληνική πρεσβεία, ξανά με την επίσημη στήριξη των ανθρώπων της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα
Vice: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από ένα μέλος της ΧΑ;
Νέα Αυγή: Πρώτα από όλα κάθε φόνος είναι λυπηρός, αλλά όλα πρέπει να μπουν σε λογική. Το άτομο που σκοτώθηκε ήταν οπαδός βίαιων αντιφασιστικών ομάδων- ήταν ένας αναρχικός που στα τραγούδια του έκανε λόγο για δολοφονίες εθνικιστών. Από ότι έχω ακούσει η κατάσταση στην οποία σκοτώθηκε ήταν μια σύγκρουση μεταξύ χούλιγκανς για το ποδόσφαιρο, επομένως δεν ήταν ένας αθώος περαστικός.
Λοιπόν, λένε πως υπάρχουν αποδείξεις που συνδέουν αξιωματούχους της ΧΑ στη δολοφονία, οι οποίες υποδεικνύουν πως το οργάνωσαν. Αυτό δεν μου φαίνεται τόσο αυθόρμητο. Υπάρχει ένας αριθμός συμβάντων τα τελευταία χρόνια όπου εθνικιστές έχουν δολοφονηθεί από αντιφασίστες και το σύστημα δεν έχει αντιδράσει συλλαμβάνοντας ένα μέλος αριστερού κόμματος ούτε έκαναν εφόδους στα σπίτια τους.

Και για τα δύο μέλη της ΧΑ που πυροβολήθηκαν έξω από τα γραφεία το προηγούμενο Σάββατο; Η λέξη ''μάρτυρες'' χρησιμοποιήθηκε πολύ στην διαμαρτυρία. Είναι μάρτυρες για την Ευρωπαϊκή ελευθερία.
Vice: Τι πιστεύετε για τις αντιδράσεις των ΜΜΕ στις δολοφονίες;
Νέα Αυγή: Τα ΜΜΕ στρεβλώνουν τα πάντα επειδή ελέγχονται από ειδικές ομάδες συμφερόντων που είναι εχθρικές σε εμάς τους εθνικιστές. Οι δολοφονίες αυτές είχαν λίγη ή και καθόλου κάλυψη από το ΜΜΕ, ενώ η δολοφονία του αντιφασίστα έφτασε στα πρωτοσέλιδα. Οτι έγινε στον Μανώλη Καπελώνη και τον Γιώργο Φουντούλη ήταν μια καθαρή περίπτωση ψυχρής δολοφονίας που παραβλέπεται, εάν δεν έχει διαταχθεί από το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδας. Δεν νομίζω ότι ήταν από νορμάλ αντιφασίστες- ήταν πολύ επαγγελματικό.

Vice: Είναι πιθανό να δούμε βίαιες αντιδράσεις στις δολοφονίες από τα μέλη της ΧΑ στην Ελλάδα;
Νέα Αυγή: Είναι πιθανό ότι ορισμένα μέλη μπορεί να αντιδράσουν με βιαιότητα αλλά στα αλήθεια ελπίζω ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, καθώς θα έδινε στο σύστημα περισσότερα πυρομαχικά για να τους ρίξει κάτω. Το κόμμα έχει αδίκως την φήμη του βίαιου, αν και οι αντίπαλοι του είναι πιο βίαοι.
Και πάλι υπάρχουν αποδείξεις που λένε το αντίθετο. Υποθετικά εάν ήταν να συμβούν βίαιες πράξεις υπήρχε περίπτωση Αγγλοι οπαδοί να βρίσκονται πίσω από το κόμμα; Εμείς σίγουρα δεν θα συγχωρούσαμε την βία, αλλά δεν θα μας απομάκρυνε. Θα μέναμε δίπλα της, καθώς είμαι σίγουρος πως καμία επίθεση δεν στηρίζεται από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Μπορεί να είναι απλά μεμονωμένα περιστατικά.
Πηγή:Vice.com

Στέφανος Νικήτας
http://news247.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
12-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: