Σάββατο, Δεκεμβρίου 28, 2013

ΥΠΕΚΥΨΕ 16ΧΡΟΝΟΣ, ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ

Σε επτά ανέρχονται πλέον τα θύματα της χθεσινής επίθεσης στο κέντρο της Βηρυτού, καθώς υπέκυψε σήμερα το πρωί στα τραύματά του ο 16χρονος Μοχάμαντ αλ-Σάαρ, ο οποίος είχε μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. 
Αύριο Κυριακή θα τελεστεί η κηδεία του Μοχάμαντ αλ-Σάταχ, στενού συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι κήρυξε την Κυριακή ημέρα εθνικού πένθους.


Ο Σατάχ, που έχασε τη ζωή του στην ίδια επίθεση, που πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο, θα ενταφιαστεί στο τέμενος Μοχάμαντ αλ-Αμίν, στο κέντρο της Βηρυτού, στο μαυσωλείο του Ραφίκ Χαρίρι, του πρώην πρωθυπουργού, η δολοφονία του οποίου το 2005 είχε βυθίσει τη χώρα στην αναταραχή.

Η δολοφονία του Σατάχ σηματοδοτεί μια νέα κλιμάκωση στον Λίβανο, που είναι διαιρεμένος ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του καθεστώτος της Δαμασκού. Ο Σατάχ ήταν αντίπαλος του συριακού καθεστώτος και της Χεζμπολάχ, τους οποίους κατηγορεί για την επίθεση ο λιβανέζικος συνασπισμός, οκτώ μέλη του οποίου έχουν δολοφονηθεί από το 2005 ως το 2012.
http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
28-12-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: