Σάββατο, Δεκεμβρίου 07, 2013

ΣΤΟ "ΣΦΥΡΙ" ΤΟ ΣΠΙΤΙ 60ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΟΥΣ

Δικαστική απόφαση βγάζει σε πλειστηριασμό το σπίτι ενός 60χρονου δανειολήπτη στο Αλιβέρι, ο οποίος είναι καρκινοπαθής εδώ και ένα χρόνο και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, το οποίο πάσχει από χρόνια πάθηση.
Σοκ προκάλεσε η απόφαση του Δικαστηρίου, στη Χαλκίδα, με την οποία ο 60χρονος κάτοικος Αλιβερίου χάνει το σπίτι του για χρέη σε τράπεζα. Πρόκειται για καρκινοπαθή, πρόσφατα εγχειρισμένο και πατέρα ενός ανήλικου παιδιού, το οποίο πάσχει από χρόνια πάθηση.
Ο 60χρονος δανειολήπτης επιπλέον αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ από το 2011 έχει καταθέσει τα χαρτιά του για σύνταξη. Για όλους αυτούς τους λόγους είχε δικαιωθεί στο πρώτο δικαστήριο που είχε γίνει, κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αλλά η τράπεζα έκανε έφεση και η καινούργια Δικαστική απόφαση αναίρεσε όλα τα παραπάνω, με αποτέλεσμα το σπίτι του 60χρονου να βγει στο "σφυρί". Οι αντιδράσεις είναι αλυσιδωτές από την τοπική κοινωνία και ειδικά από τους πρώην συναδέλφους του (Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Εύβοιας ) οι οποίοι διοργανώνουν διαμαρτυρία στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου, την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, με στόχο την ματαίωση της διαδικασίας του πλειστηριασμού του σπιτιού. - 
http://left.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
7-12-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: