Παρασκευή, Ιανουαρίου 03, 2014

ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΟΛΩΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...

Είμαστε στο 2005. Βοά το σύμπαν για το πάρτι με τις μίζες από τα εξοπλιστικά. Η Βουλή των Ελλήνων έχει συστήσει Εξεταστική Επιτροπή και ψάχνει να βρει αν στις προμήθειες οπλικών συστημάτων από τη Ρωσία έχουν δοθεί μίζες στην τότε ηγεσία του υπουργείου Αμυνας, δηλαδή στο «σύστημα Ακης Τσοχατζόπουλος-Σμπώκος-Κάντας» κ.λπ. 
Πρόεδρος της Εξεταστικής είναι ο μετέπειτα αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης.

Το έργο της Επιτροπής διακόπτεται ξαφνικά και ο Γιάννης Τραγάκης θα δηλώσει δημόσια ότι «βρήκαμε τις μίζες με ακρίβεια δολαρίου, αλλά δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας».


Μέρος αυτών των μιζών είναι τα χρήματα που επιστρέφει τώρα ο Αντώνης Κάντας «αυτοβούλως»... Και το όνομα του κ. Κάντα είχε προκύψει τότε στις έρευνες και μάλιστα είχε καταγγελθεί ότι «τον έκρυψαν για να μην κληθεί στην Επιτροπή».

Προσέξτε το διάλογο της αείμνηστης Αριστέας Μπουγάτσου με τον κ. Τραγάκη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στις αρχές Οκτώβρη του 2005: «Εσείς (σ.σ. εννοεί την Εξεταστική Επιτροπή) δεν καλέσατε δύο βασικούς μάρτυρες. Τον κ. Αντώνη Κάντα και τον κ. Φουάντ...».

ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Κοιτάξτε, για τον κ. Κάντα, λόγω του ότι ήταν ο τότε γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, ο οποίος είχε υπογράψει την αποδέσμευση της πίστωσης των 250... (σ.σ. εννοεί εκατομμυρίων δολαρίων)... εδώ μπαίνει το 10%... και χαίρομαι που το λέτε, διότι εμείς ακριβώς αυτό ψάχναμε. Οταν είδαμε ότι η αποδέσμευση των χρημάτων του κ. Κάντα ήταν 250.810.757 δολάρια, το 10% είναι τα 25.081.757, ήταν ακριβώς αυτό που ψάχναμε γι' αυτό και αν προσέξατε τη δήλωσή μου, μετά το άνοιγμα του συγκεκριμένου λογαριασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποίησα τη λέξη «κούμπωσε»...

ΑΡΙΣΤΕΑ ΜΠ.: Ο κ. Κάντας δεν «κούμπωσε» όμως...

Περισσσότερα για το ποιος... ξεκούμπωσε τότε τον κ. Κάντα και οι μίζες κρύφτηκαν για 10 χρόνια (παραγραφές κ.λπ.) και πώς κουμπώνουν τώρα όλα αυτά, στην «Κυριακάτικη Ε», στη μεγάλη έρευνα που ξεκίνησε η εφημερίδα.

enet.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
2-1-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: