Τρίτη, Ιανουαρίου 28, 2014

ΛΕΥΚΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΚΡΥΟ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Πυκνό χιόνι πέφτει από τα ξημερώματα στην Ήπειρο σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων.

Τα μηχανήματα αποχιονισμού έχουν βγει στους δρόμους, ενώ ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Ηπείρου, σε συνεργασία με τους δήμους Τζουμέρκων, Μετσόβου, Ζαγορίου, Κόνιτσας και Πωγωνίου βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα από την έντονη χιονόπτωση.


Τα αυτοκίνητα που κινούνται στο ορεινό και ημιορεινό επαρχιακό δίκτυο πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στους -2 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σε Έδεσσα, Φλώρινα και Γρεβενά.

Βροχερός είναι ο καιρός στον Πολύγυρο, με τη θερμοκρασία στους 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ στους 5 βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία στην Κατερίνη, με βροχερό καιρό.

Στα λευκά έχει ντυθεί το Πισοδέρι της Φλώρινας, ενώ σταδιακά χιονοπτώσεις επικρατούν σε όλα τα χιονοδρομικά της Βόρειας Ελλάδας.

Στα Τρία-Πέντε Πηγάδια της Νάουσας σε πλήρη λειτουργία είναι το σύστημα τεχνητής χιόνωσης, ενώ ανοιχτά είναι τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα, Σέλι στην Ημαθία, Βασιλίτσα στα Γρεβενά και Ελατοχώρι στην Πιερία.

Χιόνια και στα Τρίκαλα

Xιονόπτωση σημειώνεται από το μεσημέρι σε περιοχές του Δήμου Πύλης και της Καλαμπάκας. Το ύψος του χιονιού σε περιοχές του Δήμου Πύλης και συγκεκριμένα στις Δημοτικές Ενότητες Πινδέων, Αιθήκων, Μυρόφυλλου, Νεράϊδας ξεπερνά τους 30 πόντους, ενώ στις Δημοτικές Ενότητες Μαλακασίου, Χασίων, Κλεινοβού και Καστανιάς Καλαμπάκας το ύψος του χιονιού αγγίζει το μισό μέτρο.

Ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων μέσω του τοπικού τμήματος Πολιτικής Προστασίας τέθηκε σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να κρατήσει το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Βελτίωση του καιρού από την Τετάρτη

Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από αύριο Τετάρτη, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις τα χιόνια θα κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους από το απόγευμα του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Μέχρι το μεσημέρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της Θράκης. IN.GR 
ΠΡΕΖΑ TV
28-1-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: