Παρασκευή, Ιανουαρίου 10, 2014

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο Π.ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Το κρυφτό με τον ανακριτή, τα ήξεις-αφίξεις αλλά και τις σιβυλλικές δηλώσεις του Παναγιώτη Ευσταθίου, εκπροσώπου της STN Atlas, αποτυπώνει η απολογία του κατηγορουμένου για μίζες στα εξοπλιστικά.

Ο Ευσταθίου παραδέχεται ότι έχει δώσει μίζες και από το 2005 και μετά, συνολικού ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ, ενώ καταφεύγει στη συνήθη τακτική «λέω στον ανακριτή όσα περίπου ξέρει».


Ενδεικτικό είναι το σημείο στο οποίο ερωτάται αν εκτός από τα Asrad και τα υποβρύχια έχει προχωρήσει σε παράνομες πληρωμές σχετικά με άλλα προγράμματα της της STN Atlas Electronic και της Rheinmetall, για να δώσει την απάντηση «ό,τι φανεί από το άνοιγμα των λογαριασμών, θα αναλάβω την ευθύνη». Έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο, για λόγους υγείας, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων Π. Ευσταθίου, υπέβαλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Μανώλης Ρασιδάκης.

Ο Π.Ευσταθίου αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης 500.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης τρεις φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή την περασμένη εβδομάδα, κατονομάστηκε από τον επίσης κατηγορούμενο Αντώνη Κάντα ως ένα από τα πρόσωπα που τον δωροδόκησαν. 

Την Πέμπτη, ο ανακριτής Διαφθοράς απέστειλε κλήση σε απολογία και στην Ειρήνη Ευσταθίου, σύζυγο του Π.Ευσταθίου. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι κατηγορίες και για την 70χρονη κατηγορούμενη αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς διατηρούσε κοινούς λογαριασμούς με τον σύζυγό της.   ingr
ΠΡΕΖΑ TV
10-1-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: