Τετάρτη, Φεβρουαρίου 12, 2014

ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ 1,75 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ – ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

- Στο κόκκινο ΙΚΑ και ΟΑΕΕ με έλλειμμα πάνω από 1,2 δισ. ευρώ
- Με βάση τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος επικουρικές και εφάπαξ θα πρέπει να μειωθούν
- Καμία μείωση στις κύριες συντάξεις λέει η κυβέρνηση
Τα τελικά κείμενα του προϋπολογισμού για τα Ταμεία το 2014 δείχνουν ένα έλλειμμα της τάξης του 1,750 δισ. ευρώ. Από τον προϋπολογισμό προβλέπεται ενίσχυση όμως όχι για επικουρικές και εφάπαξ για τα οποία αναμένονται μειώσεις σε εφαρμογή της «ρήτρας» μηδενικού ελλείμματος αν δεν «πιαστούν» οι στόχοι για τα έσοδα. 
Στην κορυφή των ελλειμμάτων βρίσκεται το ΙΚΑ με προϋπολογιζόμενο έλλειμμα 807,9 εκατ. Ευρώ και ακολουθεί ο ΟΑΕΕ με έλλειμμα 462,7 εκατ. ευρώ στον κλάδο των συντάξεων.


Ο ΟΓΑ προϋπολογίζει έλλειμμα 181,3 εκατ. ευρώ στην κύρια ασφάλιση και επιπλέον 900.000 ευρώ στον Λογαριασμό των προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας.

Το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων θα έχει έλλειμμα 66,2 εκατ. ευρώ και το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας (ΤΑΥΤΕΚΩ) αναμένει ελλείμματα στους κλάδους των εφάπαξ των πρώην εργαζομένων στην ΕΡΤ , του ΟΤΕ , της Εμπορικής Τράπεζας και ΔΕΗ κοντά στα 40 εκατομμύρια συνολικά.

Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, που χορηγεί μηνιαίο μέρισμα στους συνταξιούχους του Δημοσίου, θα εμφανίσει ταμειακό άνοιγμα 91,3 εκατ. ευρώ.

Το Ταμείο Συντάξεων Υγειονομικών προϋπολογίζει έλλειμμα 39,5 εκατ. ευρώ στον κλάδο της κύριας ασφάλισης και το ο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ θα έχει ελλείμματα 5,4 εκατ. ευρώ στον κλάδο ανεργίας των δημοσιογράφων και επιπλέον 2,7 εκατ. ευρώ των τεχνικών Τύπου, 5,146 εκατ. ευρώ στον κλάδο ασφάλισης των εφημεριδοπωλών και υπαλλήλων πρακτορείων Αθηνών, 3,8 εκατ. ευρώ στην επικουρική ασφάλιση των τεχνικών Τύπου, 568.000 στον κλάδο των ιδιοκτητών και 296.759 ευρώ στο εφάπαξ των υπαλλήλων πρακτορείων Τύπου Θεσσαλονίκης.

Το Ταμείο Πρόνοιας Κατωτέρων Πληρωμάτων Εμπορικού Ναυτικού προϋπολογίζει έλλειμμα 9,7 εκατ. ευρώ. 
http://www.newsit.gr/   

ΠΡΕΖΑ TV
12-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: