Τρίτη, Φεβρουαρίου 11, 2014

«ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΒΥΘΙΖΕΙ ΤΑ ΒΡΕΤΑΝΟΠΟΥΛΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ»

Η «τοξική κουλτούρα» του Δικτύου «ευθύνεται» για την κατάθλιψη χιλιάδων παιδιών, κάτω των 10 ετών, στη Βρετανία υποστηρίζουν οι ειδικοί, υπογραμμίζοντας ότι η σκοτεινή τάση του ονλάιν τραμπουκισμού, που συνεχώς εξαπλώνεται, κλιμακώνει το στρες, προκαλεί σειρά ψυχολογικών διαταραχών και πυροδοτεί αυτοκτονίες.
Σύμφωνα με τελευταία στατιστικά στοιχεία δύο κέντρων του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας (NHS), που παρακολουθούν παιδιά με κατάθλιψη και δύο φιλανθρωπικών οργανώσεων, που στηρίζουν οικονομικά τα ειδικά αυτά τα προγράμματα, τα τελευταία πέντε χρόνια τουλάχιστον 4.000 οικογένειες έχουν ζητήσει βοήθεια για τα παιδιά τους, που διαγνώστηκαν με κατάθλιψη, μελαγχολία, κρίσεις πανικού, εκτεταμένο άγχος.


«Πιστεύουμε ότι αυτός ο αριθμός είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου», λένε εκπρόσωποι της οργάνωσης Young Minds δίνοντας στη δημοσιότητα εκτιμήσεις-σοκ για 96.000 παιδιά μεταξύ πέντε και δέκα ετών, τα οποία πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές, ενώ τουλάχιστον 8.700 πάσχουν από σοβαρή μορφή κατάθλιψης. Ακόμη πιο σκοτεινές είναι οι προβλέψεις της οργάνωσης, με τους ειδικούς της Young Minds να εκτιμούν ότι μέχρι το 2020 ο αριθμός των παιδιών που θα νοσηλευτούν, επειδή αυτοτραυματίζονται, θα αγγίξει τις 100.000.

«Κάθε μέρα στις συνεδρίες ερχόμαστε αντιμέτωποι με το άνευ προηγουμένου τοξικό κλίμα στο οποίο ζουν τα παιδιά πολλές φορές 24 ώρες το 24ωρο», λέει η εκπρόσωπος της οργάνωσης Λούσι Ράσελ υποστηρίζοντας ότι, καθώς το Δίκτυο δεν «κοιμάται» ποτέ, τα περισσότερα παιδιά αποκαλύπτουν ότι γίνονται θύματα τραμπουκισμού, δέχονται πιέσεις να έχουν το τέλειο σώμα, να έχουν ολοκληρωμένες ερωτικές σχέσεις από μικρή ηλικία. Και οι σχολικές εξετάσεις, σε συνδυασμό με τις κοινωνικές και οικογενειακές πιέσεις για εξαιρετικές σχολικές επιδόσεις, κλονίζουν τον ψυχισμό των παιδιών, αναφέρεται στην έκθεση των ερευνητών, που μόλις δημοσιοποιήθηκε.

«Η εικονική ζωή και η παρουσία τους στα κοινωνικά δίκτυα αποδεικνύονται εξαιρετικά στρεσογόνα», δηλώνει ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Νόρμαν Λαμ, υποστηρίζοντας ότι η ψυχική υγεία των παιδιών αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση Κάμερον, η οποία θα ενισχύσει με 54 εκατ. στερλίνες τα θεραπευτικά προγράμματα.

(ΠΗΓΕΣ: ΗΤΤΡ://WWW.YOUNGMINDS.ORG.UK, WWW.DAILYMAIL.CO.UK)

ΙΩΑΝΝΑ ΝΙΑΩΤΗ
Επόμενος στόχος τα «σύννεφα»
Σε μείζονα μάστιγα του Διαδικτύου αναδεικνύεται η κυβερνοεγκληματικότητα, σύμφωνα με την πρώτη σχετική έκθεση της Κομισιόν, η οποία εντείνει τη δράση της για την πάταξη του φαινομένου.
Πρόσφατα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου δείχνουν ότι 12% των Ευρωπαίων χρηστών του Ιντερνετ έχουν ήδη δεχθεί επίθεση χάκιν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ή στην προσωπική τους ιστοσελίδα, ενώ 7% έχουν πέσει θύματα απάτης μέσω ηλεκτρονικής συναλλαγής με την τραπεζική τους κάρτα.

Τον Ιανουάριο του 2013 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε το κέντρο EC3 με στόχο την καταπολέμηση του κυβερνοεγκλήματος και την υποστήριξη των σχετικών δράσεων των κρατών-μελών. Ενα χρόνο μετά, το κέντρο αυτό δημοσιοποιεί την πρώτη του έκθεση και προειδοποιεί ότι μέσα στην επόμενη τετραετία θα δούμε νέες εξελίξεις και πτυχές της κυβερνοεγκληματικότητας, αφού στους 2,5 δισ. χρήστες του Διαδικτύου παγκοσμίως θα προστεθούν άλλοι 1,5 δισ.

Αυτό, προβλέπουν οι Ευρωπαίοι ειδικοί, θα οδηγήσει σε αύξηση των εγκληματικών ομάδων που επιλέγουν ως πεδίο δράσης τους τον κυβερνοχώρο, σε εξέλιξη των μεθόδων τους και στη μετάδοση όλο και πιο επιθετικών ηλεκτρονικών ιών. Ο επόμενος μεγάλος στόχος των κυβερνογκληματιών αναμένεται να είναι η τεχνολογία «cloud» (αποθήκευση δεδομένων στον κυβερνοχώρο και πρόσβαση μέσω Δικτύου).

(ΠΗΓΗ: WWW.LEMONDE.FR)

ΛΗΔΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ  

enet.gr

ΠΡΕΖΑ TV
11-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: