Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2014

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Η ΤΙΜΟΣΕΝΚΟ. ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ

Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο δεν έχει αποφυλακισθεί ακόμη, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του κόμματός της, διαψεύδοντας τις σχετικές αναφορές των μέσων ενημέρωσης.
Νωρίτερα ο ιστότοπος hromadske.tv είχε μεταδώσει ότι η ηγέτιδα της ουκρανικής αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο είχε απελευθερωθεί από φυλακή της Ουκρανίας.
Η Τιμοσένκο, πάντως αναμένεται να αφεθεί ελεύθερη, ενώ εντός της ημέρας θα υπάρξει και διάγγελμα από τον Βίκτορ Γιανούκοβιτς, ο οποίος έχει εγκαταλείψει το Κίεβο και βρίσκεται στο Χάρκοβο στα σύνορα με τη Ρωσία.

Παράλληλα, το κοινοβούλιο εξέλεξε νέο πρόεδρό του τον Ολεκσάντρ Τουρτσίνοφ, στενό συνεργάτη της κ. Τιμοσένκο, ο οποίος, απουσία του προέδρου και χωρίς πρωθυπουργό, ουσιαστικά αναλαμβάνει καθήκοντα αρχηγού κράτους.
Η εν λόγω εξέλιξη ήλθε ενώ το κυβερνών κόμμα του κ. Γιανούκοβιτς φαίνεται να καταρρέει, καθώς δεκάδες βουλευτές έχουν δηλώσει την πρόθεση να παραιτηθούν από τις τάξεις του, γεγονός που οδήγησε τον πρόεδρο της ουκρανικής Βουλής, και στενό σύμμαχο του κ. Γιανούκοβιτς, Βολίντιμιρ Ρίμπακ, να υποβάλει την παραίτησή του.

  
Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο, είναι στη φυλακή από τον Αύγουστο του 2011, ενώ καταδικάστηκε δύο μήνες αργότερα σε κάθειρξη επτά ετών για κατάχρηση εξουσίας.
Στη συνέχεια δικάστηκε για μια υπόθεση φορολογικής απάτης, ενώ της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για συνέργεια στην δολοφονία ενός βουλευτή το 1996.
Η δίωξή της είχε προκαλέσει σοβαρή κρίση ανάμεσα στην Ουκρανία και την ΕΕ, η οποία θεωρεί ότι υπάρχουν πολιτικά κίνητρα στις δικαστικές αυτές υποθέσεις και ζητούσε την απελευθέρωση της.  
http://news247.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
24-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: