Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2014

Η ΕΛ.ΑΣ. ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Πειραιά καλεί τη Δευτέρα στις 12.30 η Ένωση γονέων Κερατσινίου - Δραπετσώνας με αφορμή την αστυνομική παρέμβαση στο 2ο ΓΕΛ Κερατσινίου και την κλήση οκτώ μαθητών σε απολογία για την κατάληψη που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Οκτώβριο, κάνοντας λόγο για προσπάθεια ποινικοποίησης, τρομοκρατία, αυταρχισμό και καταστολή, ενώ ζητούν να πάψει άμεσα κάθε δίωξη εναντίον των μαθητών, να ανακληθεί πίσω η εντολή της ΓΑΔΑ και να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου "που στήνει μαθητοδικεία".
Παράλληλα, κατηγορούν την κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας, τη δημοτική Αρχή και καλούν τους συλλόγους γονέων και τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν τους μαθητές ενώ ζητούν από τους διευθυντές να μη δώσουν κανέναν στοιχείο μαθητών, καταγγέλλοντας την διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ που το έπραξε.

Αυτόφωρο υπόσχεται η ΓΑΔΑ...
Την ίδια στιγμή, η ΓΑΔΑ με ανακοίνωσή της διευκρινίζει πως υπήρχε εισαγγελική παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση προς εξακρίβωση των αδικημάτων της παράνομης βίας, της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων, της διατάραξη οικιακής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, σε σχολεία που τελούσαν στο παρελθόν υπό κατάληψη, σημειώνοντας πως θα τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση που συντρέχουν οι προϋποθέσεις.
Ωστόσο, ουδεμία λέξη για την ταμπακιέρα, αφού η ΓΑΔΑ αποφεύγει να σχολιάσει ή να απαντήσει στα ερωτήματα και στις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τα όσα κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές σχετικά με τις πολιτικές πεποιθήσεις των γονιών και των καθηγητών τους αλλά και τις απειλές πως δεν θα μπορέσουν να συμπληρώσουν μηχανογραφικό και να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις αφού θα εκκρεμεί εις βάρος τους δίκη για κακουργήματα. Και βέβαια δεν διευκρινίζεται το εάν ευσταθούν οι μαρτυρίες που αναφέρουν πως οι αστυνομικοί του Α.Τ. Κερατσινίου δεν επέτρεπαν στους κηδεμόνες των ανήλικων παιδιών να είναι παρόντες στην κατάθεση.
Έτσι, μετά την αποδοχή του αστυνομικού ελέγχου στα σχολεία, η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει δια της σιωπής την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών και τη διαδικασία "δήλωσης πολιτικών φρονημάτων" κατά τη διάρκεια των καταθέσεων.
Δάσκαλοι: Οι διευθυντές να μην ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις της ΕΛ.ΑΣ.
"Να μην ανταποκρίνονται σε αμφιβόλου χαρακτήρα και σκοπιμότητας 'προσκλήσεις' για συγκεντρώσεις σε αστυνομικά τμήματα" καλεί τους διευθυντές η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ζητώντας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να "καταστήσει σαφές στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά της η συλλογή 'όγκου' στοιχείων που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων".
Τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στους συμμαθητές τους εκφράζουν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου χαρακτηρίζοντας ηθικά απαράδεκτη τη στάση της διευθύντριας. "Πολύ περισσότερο αγανακτούμε με την κατάχρηση εξουσίας που έκανε η αστυνομία, όταν κάλεσε τους μαθητές (με παράνομες διαδικασίες) να καταθέσουν και απείλησε ανοιχτά φανερώνοντας τις τάσεις εκφοβισμού που τη διακατέχουν. Γονείς και καθηγητές έχουν ήδη κινητοποιηθεί. Στήριξη και αλληλεγγύη σε αυτούς τους μαθητές" τονίζουν.
Δ. Τσουκαλάς: Καθεστωτική εκτροπή
Κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των μαθητών, της προσωπικής τους υπόστασης, που δεν συνάδει με τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος και το "υποτιθέμενο" κράτος δικαίου, χαρακτηρίζει την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τσουκαλάς. Παράλληλα υπογραμμίζει πως πρόκειται για πρωτοφανή, "ακόμα και για τα δεδομένα της κυβέρνησης των ακροδεξιών φίλων και συμβούλων του πρωθυπουργού, παραβίαση της δημοκρατικής νομιμότητας και καθεστωτική εκτροπή" σημειώνοντας πως προκαλεί "αλγεινές μνήμες".
"Είναι η έρπουσα αυτή αντίληψη που οδήγησε τη διευθύντρια του σχολείου να 'δώσει' τους μαθητές της ως καταληψίες στην Ασφάλεια; Και είναι προς τιμή διευθυντή του ίδιου σχολείου που αρνήθηκε να προδώσει τις νεαρές ψυχές που το καθήκον τον έταξε να προφυλάξει" αναφέρει χαρακτηριστικά, καταλήγοντας: "Αυτά έχει να προσφέρει στους νέους η παρέα του κ. Σαμαρά, της 'απέθαντης' πολιτικής μιας Δεξιάς, που όλοι θα ήθελαν να ξεχάσουν, αλλά η δυσωδία της ποτίζει την κυβέρνηση μέχρι τα μύχια της ψυχής της".

Ραπανάκης Σπύρος
Αυγή

ΠΡΕΖΑ TV
15-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: