Παρασκευή, Μαρτίου 28, 2014

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΛΑΒΕ Ο ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού, αφορά στο έτος 2009 και είναι σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ για το 2010 είναι σε βαθμό κακουργήματος

Η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου έχει ασκήσει επίσης ποινική δίωξη σε βάρος της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, καθώς εντοπίστηκε από τα στοιχεία της "Λίστας Λαγκάρντ" ποσό 1,3 εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμό της.


Γι’ αυτό το ποσό το ζευγάρι αντιμετωπίζει επιπλέον κατηγορία για την μη δήλωση του το 2008, σε βαθμό πλημμελήματος, για την οποία έχουν απολογηθεί και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις 50.000 και 200.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου χρηματικού ποσού, καθώς ο τραπεζικός λογαριασμός αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της.

Είχε πει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός είχε ανοιχθεί το 2000, εν αγνοία του και ότι τα χρήματα που κατατέθηκαν σε αυτόν αποτελούν, ουσιαστικά, χρήματα της συζύγου του και του τέως συζύγου της, ως διαπίστευμα για τις σπουδές των δύο γιων τους. Φέρεται, επίσης, να υποστηρίζει ότι τα χρήματα, το 2010, επαναπατρίστηκαν και περιήλθαν στα παιδιά της συζύγου του. 
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=423036

ΠΡΕΖΑ TV
28-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: