Παρασκευή, Μαρτίου 07, 2014

ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ «ΦΙΛΕΤΟ» ΕΡΗΜΙΤΗΣ

Του ΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ sakisapostolakis0@gmail.com
Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται προς προχωρούν κανονικά τη διαδικασία πώλησης της περιοχής Ερημίτης, στη ΒΑ Κέρκυρα, παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν 3 προσφυγές κι έχει γίνει ένα εξώδικο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται να εμφανιστούν στην περιοχή τεχνικοί για να «μετρήσουν» αποστάσεις και χώρους, για την ανέγερση του ξενοδοχείου και του παραθεριστικού χωριού. Για την έκταση ενδιαφέρεται η αμερικανική εταιρεία «NCH Capital», αλλά οι ντόπιοι πιστεύουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ αποκρύπτει από τον ενδιαφερόμενο αγοραστή τις προσφυγές κατοίκων, φορέων και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά της πώλησης αλλά και της μεταβίβασης του Ερημίτη στο ΤΑΙΠΕΔ.


Στις 28-02-13 επιδόθηκε Εξώδικη Πρόσκληση 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ και κοινοποίηση στην «NCH Capital Inc», με θέμα «Παράνομη, αντισυνταγματική, αντικείμενη στο Διεθνές Δίκαιο, επιβλαβής για την Εθνική Οικονομία και επικίνδυνη για την Εθνική Ασφάλεια η παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρία "NCH Capital Inc" του Οικοσυστήματος Ερημίτης στην Κασσιώπη Κέρκυρας».

Επίσης εκκρεμούν στο ΣτΕ τρεις Αιτήσεις Ακύρωσης που θα εκδικαστούν τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο του 2014.

Σύμφωνα με την αγωγή, η επιχειρούμενη πώληση του Ερημίτη, μεταξύ άλλων, αντίκειται: Στο άρθρο 24, παρ. 1 του Συντάγματος όσον αφορά στην προστασία της βίδρας (lutra-lutra) αλλά και των αποδημητικών πτηνών καθώς και των λιβαδιών Ποσειδωνίας (Posidonia oceanica) στη θάλασσα και σε διεθνείς συνθήκες προστασίας και διατήρησης της βιοποικιλότητας.  

enet.gr



ΠΡΕΖΑ TV
7-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: