Πέμπτη, Μαρτίου 20, 2014

ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μετά τον αγώνα των πολύμηνων διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την επίτευξη συμφωνίας, η κυβέρνηση έχει τώρα να αντιμετωπίσει τους κραδασμούς που καταγράφονται στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται πιθανό οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος να συγκαλέσουν τις ΚΟ των κομμάτων τους την επόμενη εβδομάδα.

Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι να ψηφιστούν τα συμφωνηθέντα στη Βουλής χωρίς αιφνιδιασμούς. Άλλωστε η ενδεχόμενη παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο οποίος διαφώνησε ανοιχτά για το θέμα του γάλακτος, έχει επιβαρύνει το πολιτικό κλίμα.


Η στάση που θα τηρήσουν οι ΚΟ των κομμάτων της συγκυβέρνησης βρέθηκε και στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Σύμφωνα με Τα Νέα, φαίνεται πως προκρίνεται η λύση τα συμφωνηθέντα με την τρόικα να προωθηθούν στη Βουλή ώς το τέλος Μαρτίου μέσα από τρία -και όχι δύο- νομοσχέδια. 

Συγκεκριμένα, εξετάζεται να προωθηθούν ένα νομοσχέδιο για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, ένα νομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στη βάση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και ένα τρίτο για το μίνι φορολογικό (μείωση προστίμων κ.ά.).

Χαρακτηριστική είναι, άλλωστε, η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι «δεν θα εκβιάσουμε τους βουλευτές με νομοτεχνικά τεχνάσματα».

Να σημειωθεί, επίσης, ότι την Πέμπτη υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι πάντα στήριζε την εθνική προσπάθεια της χώρας, και ότι αυτό θα συνεχίσει να κάνει, αλλά σημείωσε ότι επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί επί του κειμένου συμφωνίας με την τρόικα, αφού αυτό κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.   

in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
20-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: