Δευτέρα, Μαρτίου 31, 2014

ΤΕΕ: ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Για «νέο ισχυρό χτύπημα» στο Ταμείο των μηχανικών κάνει λόγο το Τεχνικό Επιμελητήριο, καθώς καταργούνται σημαντικοί πόροι βάσει των προβλέψεων του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες. Το ΤΕΕ αναμένεται να συμμετάσχει στο αυριανό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το ΤΕΕ, «με ύποπτες, κατά βάση πελατειακού χαρακτήρα μεθοδεύσεις της τελευταίας στιγμής, τα συναρμόδια υπουργεία και συνολικά η κυβέρνηση, χωρίς να έχει προηγηθεί απολύτως κανένας διάλογος των αρμοδίων υπουργείων με το ΤΕΕ και τους παραγωγικούς φορείς, αιφνιδιάζοντας και παραπλανώντας κόμματα και επιστημονικούς φορείς, επιδόθηκε στην περαιτέρω καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας και των επιστημόνων».


Με βαρύτατους χαρακτηρισμού το Επιμελητήριο αναφέρεται τόσο στο περιεχόμενο των ρυθμίσεων όσο και στην διαδικασία που αυτές προωθήθηκαν. Ενδεικτικά αναφέρει το ΤΕΕ ότι «το αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου, που δόθηκε  το απόγευμα της Παρασκευής στη δημοσιότητα, προφανέστατα εξυπηρετώντας σκοπιμότητες παραπλάνησης των κομμάτων και των ενδιαφερόμενων φορέων, ήταν διαφορετικό απ’ αυτό που τελικά κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή».

«Έως ώρας, έχουν εντοπιστεί στο νομοσχέδιο πλήθος διατάξεων που αφορούν φορολογικά, ασφαλιστικά θέματα των μηχανικών και διάλυσης της διοίκησης, οι οποίες πλήττουν τομείς όπως της ενέργειας, της χωροταξίας κ.α.», αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

Τέλος το ΤΕΕ προαναγγέλλει την προσφυγή σε όλα τα διεθνή και ευρωπαϊκά όργανα των μηχανικών, καθώς και τα δικαστήρια, ενώ αποφάσισε επίσης:

Σε κοινό μέτωπο με τους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς (ΑΔΕΔΥ,  ΕΚΑ, ΠΦΣ ,ΦΣΑ κ.α.) να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις-αντίδραση στην κλιμακούμενη ένταση των αντικοινωνικών, αντι-εργασιακών και αντι-ασφαλιστικών κυβερνητικών – μνημονιακών πολιτικών.
Καλεί τους μηχανικούς να πάρουν μαζικά μέρος σε  αγωνιστικές – απεργιακές δράσεις και συγκεκριμένα: Στο συλλαλητήριο καταγγελίας της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τρίτη, 1η Απριλίου. 2. Στη γενική απεργία, την Τετάρτη, 9 Απριλίου.
http://www.naftemporiki.gr/story/788823/tee-tha-prosfugei-dikastika-kata-ruthmiseon-tou-polunomosxediou 

 ΠΡΕΖΑ TV
31-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: