Παρασκευή, Μαρτίου 21, 2014

ΔΕΝΔΙΑΣ: ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ-ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΛ.ΑΣ:ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΒΙΟ ΑΒΙΩΤΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΒΙΟ ΑΒΙΩΤΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΑΠΟ HOT DOC)

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ
«Διεθνή πρωτοπορία» της Ελλάδας κατά του ρατσισμού, χαρακτήρισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, τις ενέργειες της χώρας για την αντιμετώπιση κάθε διάκρισης ή βίας κατά προσώπων, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, σε μήνυμα του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων.
ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΖΕΙ... ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΓΚΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.


«Η Κυβέρνηση, με την εφαρμογή του Αναθεωρημένου Σχεδίου Δράσης για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, αλλά και με την λειτουργία εξειδικευμένων υπηρεσιών, όπως είναι οι Υπηρεσίες Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής, αντιμετωπίζει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα κεκτημένα της ΕΕ» προσθέτει.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τονίζει ακόμα ότι η μάχη απέναντι στον ρατσισμό είναι υπόθεση όλων και όχι μόνο των κομμάτων.

Το μήνυμα Δένδια αναλυτικά: 

«Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων βρίσκει τη φετινή χρονιά τη χώρα μας στη διεθνή πρωτοπορία της πάταξης της ρατσιστικής βίας.

Σήμερα που η ελληνική κοινωνία υφίσταται ακόμη τις συνέπειες μίας κρίσης που έθεσε σε δοκιμασία πολλές από τις σταθερές αξίες της καθημερινής μας ζωής, η Ελληνική Δημοκρατία αποδεικνύει εμπράκτως ότι αξιοποιεί πλήρως το νομικό της οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση κάθε διάκρισης ή βίας κατά προσώπων, λόγω φυλετικής ή εθνικής καταγωγής.
Είναι γνωστή στους πάντες η αντίδραση της Ελληνικής Δημοκρατίας στην πρόκληση που αποτέλεσε η έκνομη δράση του νεοναζιστικού μορφώματος, το οποίο αντιμετωπίζει τις συνέπειες ενώπιον της Δικαιοσύνης, όχι για τις ιδέες του, αλλά για τις πράξεις του.

Παράλληλα, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με τη σύσταση των Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας στην Ελληνική Αστυνομία, έδωσε ουσιαστική απάντηση στην αποτροπή των φαινομένων ρατσισμού.

Η Κυβέρνηση, με την εφαρμογή του Αναθεωρημένου Σχεδίου Δράσης για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, αλλά και με την λειτουργία εξειδικευμένων υπηρεσιών, όπως είναι οι Υπηρεσίες Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής, αντιμετωπίζει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα κεκτημένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει καταστεί σαφές ότι η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει τη ζωή και την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπινης ύπαρξης που βρίσκεται στην Ελλάδα.

Η μάχη απέναντι στο ρατσισμό δεν είναι μία μάχη που δίνεται μέσα από ιδεολογικές «ταμπέλες», ούτε είναι υπόθεση συγκεκριμένων κομμάτων. Είναι μία μάχη που όλοι μαζί οφείλουμε να την δίνουμε καθημερινά και που όλοι μαζί πρέπει να την κερδίσουμε».

Στο μεταξύ, ο γγ. της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα πως η ρύθμιση για το μεταναστευτικό κώδικα θα επανέλθει αργότερα έπειτα από διαβούλευση και με αλλαγές στο περιεχόμενο. Πρόσθεσε ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να καλυφθούν τα νώτα των αστυνομικών και των λιμενικών, για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να γίνονται έρμαια ψευδών καταγγελιών.

Έντονη κριτική στη ΝΔ για τη στάση της στο θέμα του μεταναστευτικού κώδικα άσκησε στο μεταξύ μέσω του ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος. Υποστήριξε μάλιστα, ότι στο θέμα δικαιωμάτων των πολιτών και των μεταναστών η ΝΔ έχει μια στάση που βρίσκεται σε απόκλιση από την «ευρωπαϊκή κανονικότητα». 
ΣΚΑΙ

ΠΡΕΖΑ TV
21-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: