Σάββατο, Μαρτίου 01, 2014

ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ Η ΜΚΟ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Από εξονυχιστικό έλεγχο μέσω ορκωτών λογιστών περνούν 118 προγράμματα διαφόρων ΜΚΟ οι οποίες υπάγονταν στο υπουργείο Εξωτερικών και τα πορίσματα θα πρέπει να έχουν υποβληθεί έως τον ερχόμενο Οκτώβριο. Αυτό γνωστοποίησε στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ακης Γεροντόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη.


Ο κ. Γεροντόπουλος αναφέρθηκε εκτενέστατα και στην αμαρτωλή «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ ανέλαβε την υλοποίηση 32 προγραμμάτων για τη χρονική περίοδο 2002-2006 και έλαβε χρηματοδότηση 123.126.000 ευρώ. Από τα 32 προγράμματα που είχε αναλάβει υλοποιήθηκαν μόνο τα 10. Οι φάκελοι των υπολοίπων 22 προγραμμάτων -δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών- παραμένουν ανοικτοί και βρίσκονται σε διαδικασία εκκαθάρισης. Σε τέσσερα από τα 22 προγράμματα η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών προέβη σε καταγγελία και απαίτησε να επιστραφούν 6.690.460 ευρώ. Μέχρι σήμερα έχουν επιστραφεί μόνο 500.000 ευρώ. Στο ποσόν αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι νόμιμοι τόκοι και προσαυξήσεις.

Ως προς τα υπόλοιπα 18 προγράμματα της ΜΚΟ της Εκκλησίας, βρίσκονται στη διαδικασία του ελέγχου και τελικής εκκαθάρισης από την ΥΔΑΣ. Για τα έξι η ΥΔΑΣ έχει προβεί σε καταγγελία σύμβασης. Οι καταγγελίες αυτές αντιστοιχούν ώς αυτή τη στιγμή σε 568.239 ευρώ. Για τα υπόλοιπα 12 προγράμματα εκκρεμεί το τελικό πόρισμα εκκαθάρισης. Ο κ. Τσούκαλης από την πλευρά του κατηγόρησε το υπουργείο Εξωτερικών για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.
Α.Ν.Γ. enetgr  

ΠΡΕΖΑ TV
1-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: