Πέμπτη, Μαρτίου 20, 2014

«ΌΧΙ» ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΠΟ, ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Με συγκέντρωση έξω από το Μουσείο Ακρόπολης και πορεία στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με προορισμό τον Ιερό Βράχο, που όμως δεν ολοκληρώθηκε καθώς εμποδίστηκε από άνδρες των ΜΑΤ, εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού διαμαρτυρήθηκαν για τις επικείμενες απολύσεις. Μαζί τους σχολικοί φύλακες, καθώς και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.


Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Διαθεσίμων ΥΠΠΟ, του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής - Στερεάς & Νήσων, της Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων, του Πανελλήνιου Συλλόγου Μόνιμων Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Κλάδων ΠΕ και του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Με συνθήματα όπως «η πολιτιστική κληρονομιά ανήκει στον λαό, δεν είναι για πούλημα», «εμείς αποτυπώνουμε τον πολιτισμό μας, εσείς σχεδιάζεται τη διάλυσή του» και «διαθεσ-ωμότητα», οι απεργοί διαδήλωσαν ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συναδέλφους «που βλέπουν την απόλυση να έρχεται», αλλά και για να φωνάξουν «πως η υπόθεση των απολύσεων στο δημόσιο αφορά όλους και όλες».

Παράλληλα, ζητούν τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του πολιτισμού, τον οποίον, όπως υποστηρίζουν, «πολεμά η κυβέρνηση», η οποία «μέσα στη γενικευμένη επίθεση στα κοινωνικά αγαθά, απολύει εργαζόμενους, ετοιμάζει το ξεπούλημα των κερδοφόρων μνημείων και την εγκατάλειψη όλων των άλλων».

Στη συμβολή της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και του δρόμου που οδηγεί στην Ακρόπολη, άνδρες των ΜΑΤ εμπόδισαν τους απεργούς να κατευθυνθούν προς τον Ιερό Βράχο, γεγονός που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
20-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: