Τετάρτη, Απριλίου 16, 2014

ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ 300 ΑΤΟΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗ Ν.ΚΟΡΕΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ

Τεράστια επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στη νοτιοδυτική ακτή της Νοτίου Κορέας, καθώς αγνοούνται σχεδόν 300 επιβανόντες πλοίου που βυθίστηκε τα ξημερώματα. Τουλάχιστον δύο επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους, διασώθηκαν 164 άτομα από τους συνολικά 477 επιβαίνοντες. 
Στην επιχείρηση συμμετέχουν 18 ελικόπτερα και 34 πλοία, εμπορικά, πολεμικά και της ακτοφυλακής, μέχρι και αμερικανικό πολεμικό πλοίο.
Πολλοί επιβάτες πήδηξαν μόνοι τους στη θάλασσα για να σωθούν. Προτού το οχηματαγωγό αρχίσει να βυθίζεται, ακούστηκε ένας ισχυρός ήχος πρόσκρουσης, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο YTN ένας επιβάτης που διασώθηκε από το σκάφος.
Το οχηματαγωγό μετέφερε 476 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων 325 μαθητές Λυκείου.


Η νοτιοκορεατική ακτοφυλακή ανέφερε πριν το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) ότι έχει επιβεβαιωθεί μόνο η διάσωση 164 ατόμων και «σχεδόν 300» αγνοούνται.
Λίγο αργότερα, έξω από νερό είχε μείνει μόνο ένα μικρό μέρος της καρίνας.   

Το οχηματαγωγό έπλεε προς το νησί Ζεζού και έστειλε σήμα κινδύνου στις 09:00 (τοπική ώρα, 03:00 ώρα Ελλάδας). 

Εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι Ιντσεόν (δυτική Ν.Κορέα) και το τουριστικό νησί Ζεζού. Οι μαθητές πήγαιναν εκδρομή στο Ζεζού, το οποίο επονομάζεται «η νοτιοκορεατική Χαβάη».

Στις προσπάθειες διάσωσης συμμετέχουν 18 ελικόπτερα και 34 πλοία, εμπορικά, πολεμικά και της ακτοφυλακής. Το αμερικανό πολεμικό USS Bonhomme Richard, που μεταφέρει και ελικόπτερα, έχει έλαβε διαταγές να πάει στο σημείο του ναυαγίου και να συνδράμει στις έρευνες. . in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
16-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: