Τρίτη, Απριλίου 22, 2014

ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΕΡΚΕΛ, ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Στην ανάγκη συνένωσης όλων των υγιών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, ώστε να προασπισθεί ο δημόσιος πλούτος, οι κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις, το περιβάλλον και να μην ξεπουληθούν οι τράπεζες, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη, από το Ρέθυμνο όπου περιόδευσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τους πολίτες να μην αποδεχτούν το δίλημμα Σαμαράς ή Τσίπρας, αλλά με τη συμμετοχή τους στις επικείμενες εκλογές να απαντήσουν στο δίλημμα «Ελλάδα ή Μέρκελ».


«Αξίζουμε την αξιοπρέπεια μας, αντιδρούμε στο ξεπούλημα της χώρας μας, σπάμε την αλυσίδα υποταγής των λαών της νότιας Ευρώπης στη γερμανική κυριαρχία, πετάμε από πάνω μας την απελπισία και την απόγνωση» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αργότερα δήλωσε μάλιστα ότι «όσοι αδίκησαν τον τόπο μας θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης»

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε επίσης ότι θα μπει μπροστά ώστε να μην επιτραπεί η εναπόθεση των χημικών όπλων από τον πόλεμο της Συρίας στη Μεσόγειο, νότια της Κρήτης.

Κατά την παραμονή του στο Ρέθυμνο, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το νοσοκομείο της πόλης, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά και εν γένει του τομέα της υγείας και της περίθαλψης στον νομό.

Έκανε μάλιστα λόγο για παρεμβάσεις στο νοσοκομείο οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα «να έχει αποδυναμωθεί η λειτουργία του και να εγκυμονούντα πλέον κίνδυνοι για τους πολίτες», όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός.

Ζήτησε, μάλιστα, να έχει συνεχή ενημέρωση για το συγκεκριμένο πρόβλημα που είναι ένα από τα σημαντικότερα που ταλανίζουν τον ρεθεμνιώτικο λαό, υποσχόμενος πως όταν θα μπορεί να κινηθεί από τη θέση της κυβέρνησης, θα δώσει άμεσες λύσεις στα θέματα της υγείας, με στόχο να μην υπάρχει κανένα νοσοκομείο με προβλήματα λειτουργίας, αλλά και κανένας ανασφάλιστος πολίτης, χωρίς ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική κάλυψη.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Σπήλι Αγίου Βασιλείου, όπου σε ομιλία του έκανε λόγο για μηδενική αμνήστευση σε όλους όσοι έχουν αδικήσει τον τόπο.

«Θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όσοι αδίκησαν τον τόπο μας, διότι όταν ο λαός πάρει την τύχη στα χέρια του θα απαιτήσει δικαίωση και δικαιοσύνη», ανέφερε, και έκανε λόγο για περιβάλλον κερδοσκοπικών ευκαιριών που δημιουργούν οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου.

Η απάντηση της κυβέρνησης

«Διχαστικοί, όπως πάντα, και τώρα πιο αξιολύπητοι από ποτέ» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από την Κρήτη.

Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα πλεόνασμα απελπισίας. «Πόνταραν στην καταστροφή που δεν ήρθε και θλίβονται που πληθαίνουν τα σημάδια εξόδου από την κρίση» υπογράμμισε. in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
22-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: