Κυριακή, Απριλίου 20, 2014

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ «ΑΓΓΙΖΕΙ» ΤΗ ΜΟΣΧΑ: ΤΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Για κατασκοπευτική δράση υπαλλήλων της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο κάνει λόγο η γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος (Verfassungsschutz) προειδοποιώντας την κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Welt am Sonntag, η οποία επικαλείται πηγές της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας εσωτερικού, ένας στους τρεις υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας έχει και κατασκοπευτικές αρμοδιότητες.



Στο στόχαστρο των Ρώσων πρακτόρων βρίσκονται πρόσωπα που κινούνται στο περιβάλλον του γερμανικού κοινοβουλίου, όπως επιστημονικοί συνεργάτες ή σύμβουλοι Γερμανών βουλευτών, οι οποίοι προσκαλούνται σε διάφορες εκδηλώσεις της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο.

Εκεί τους προσεγγίζουν Ρώσοι πράκτορες, που εμφανίζονται ως υπάλληλοι της πρεσβείας και οι οποίοι διαπιστώνουν εάν τα εν λόγω πρόσωπα συνιστούν πηγή σημαντικών πληροφοριών, κυρίως στα πεδία της ενέργειας, των επιχειρήσεων, της άμυνας και της ΕΕ.

Εάν οι Ρώσοι πράκτορες διαπιστώσουν ότι οι συνομιλητές τους είναι «χρήσιμοι», επιδιώκουν περαιτέρω συναντήσεις με στόχο την άντληση πληροφοριών.

.iefimerida.gr



ΠΡΕΖΑ TV
20-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: