Τετάρτη, Απριλίου 16, 2014

Η ΜΑΛΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και τη δυνατότητα υιοθεσίας παιδιών αναγνώρισε με νόμο η Μάλτα. Την υπερψήφιση του νομοσχεδίου υποδέχθηκαν με επευφημίες πάνω από χίλια άτομα, που συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο.
«Η Μάλτα δίνοντας ίσα δικαιώματα στους πολίτες της, είναι τώρα πιο προοδευτική και αποκτά τον αέρα της Ευρώπης» δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Joseph Muscat στο Reuters.


Οι βουλευτές στην βουλή της Μάλτας ψήφισαν 37 ναι και 0 κατά για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των παντρεμένων ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Στην αντίθετη πλευρά βρέθηκε το Εθνικό Κόμμα, το οποίο και απείχε από την ψηφοφορία, δηλώνοντας τον προβληματισμό του για την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Μέχρι τώρα η νομοθεσία στη Μάλτα επέτρεπε την υιοθεσία παιδιού από κάποιον ομοφυλόφιλο αλλά δεν αναγνώριζε την υιοθεσία από ζευγάρι. Σύμφωνα με την οργάνωση Ilga Europe, την ευρωπαϊκή ομάδα για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας, ο νέος νόμος δίνει σχεδόν τα ίδια δικαιώματα στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια όπως και στα ετεροφυλόφιλα. Επιπλέον νομιμοποιεί το γάμο μεταξύ των διεμφυλικών ατόμων και αναγνωρίζει επίσημα τη δυνατότητα επιλογής φύλου. 




http://tvxs.gr/news/kosmos/i-malta-anagnorise-dikaioma-yiothesias-se-omofyla-zeygaria 


ΠΡΕΖΑ TV
16-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: