Πέμπτη, Απριλίου 17, 2014

ΓΑΛΛΙΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΕΞΗΓΓΕΙΛΑΝ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ - ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ

Στο πλαίσιο της προσπάθειας εξοικονόμησης 50 δισ.ευρώ έως το 2017-όπως έχει δεσμευτεί προς τις Βρυξέλλες- ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο το πάγωμα των κοινωνικών επιδομάτων και των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων
Βάσει των αποφάσεων, δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα κοινωνικά επιδόματα έωτ το φθινόπωρο του 2015 και θα διατηρηθεί το πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, όπως και των συντάξεων. "Η Γαλλία θα τηρήσει τις υποσχέσεις της και θα μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ το 2015, έναντι 4,3% το 2013" υπογράμμισε ο Βαλς και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε πέρα από τις δυνατότητές μας και πρέπει να σπάσουμε τη δυναμική του χρέους».

Οι ανακοινώσειςι έτυχανψυχρής υποδοχής από ένα μέρος των σοσιαλιστών βουλευτών που είναι ήδη οργισμένοι καθώς ο πρωθυπουργός δεν προσπάθησε να διαπραγματευτεί με τις Βρυξέλλες το χρονοδιάγραμμα της επίτευξης του στόχου της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ.
Το πρόγραμμα σταθερότητας της Γαλλίας που θα βασίζεται στα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα παρουσιαστεί στις αρχές Μαΐου στις Βρυξέλλες, αφού εγκριθεί από το κοινοβούλιο, κάτι που αναμένεται να γίνει στις 30 Απριλίου.
Οι περικοπές αφορούν κατά 18 δισεκ. ευρώ τις δαπάνες του κεντρικού κράτους, κατά 11 δισεκ. ευρώ τις τοπικές αρχές, κατά 10 δισεκ. ευρώ το σύστημα υγείας και κατά 11 δισεκ. ευρώ άλλες κοινωνικές δαπάνες.
Τα κρατικά έξοδα θα μειωθούν κυρίως χάρη στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, που θα προέλθει από όλους τους τομείς πλην αυτών της παιδείας, της δικαιοσύνης και της αστυνομίας.
Περικοπές θα γίνουν και στον χώρο της υγείας με τη χρήση περισσότερων γενόσημων φαρμάκων και την αντιμετώπιση περισσότερων περιστατικών στα εξωτερικά ιατρεία. 

http://www.thepressproject.gr/   


ΠΡΕΖΑ TV
17-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: