Τετάρτη, Απριλίου 16, 2014

ΑΡ.ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΤΟ ΤΖΑΜΙ...ΞΥΠΝΑ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΚΟΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ

Κατά της χωροθέτησης του τζαμιού στα όρια του Δήμου Αθηναίων τάχθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η πρωτεύουσα δεν χρειάζεται «άλλον έναν πόλο λαθρομετανάστευσης», ούτε «νέα τσαντίρια κάτω από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως».

Επιπλέον, τόνισε ότι δουλειά του δημάρχου Αθηναίων δεν είναι να μοιράζει φασολάδα, αλλά να δημιουργεί θέσεις εργασίας και σημείωσε ότι αυτό θα γίνει μέσω του τουρισμού και των ανοιχτών καταστημάτων.


Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Μ.Τετάρτης, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος υποστήριξε ότι το δημοψήφισμα για το τζαμί που εισηγείται δεν αφορά τα θρησκευτικά δικαιώματα, αλλά τη χωροθέτηση του κτιρίου. 

Ο ίδιος επιχείρησε να εξομοιώσει το δημοψήφισμα που προτείνει με το δημοψήφισμα για το οποίο γίνεται λόγος από τον ΣΥΡΙΖΑ (ως επισφράγιση των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για την οικονομική πορεία της χώρας), λέγοντας ότι βρίσκεται στην ίδια πλευρά του ποταμιού με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλ.Τσίπρα Νίκο Παππά.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος επισήμανε: «Λέει ο κ. Καμίνης ότι θα φυτέψει ένα τζαμί στο κέντρο της Αθήνας κι εγώ λέω να ρωτήσουμε τους Αθηναίους πριν το φυτέψουμε». Πρόσθεσε ότι οι Αθηναίοι γνωρίζουν καλύτερα από το υπουργείο Παιδείας ή από το δήμαρχο Αθηναίων και πρέπει να αποφασίσουν εκείνοι που ζουν στην πόλη.

Ο ίδιος τάχθηκε κατά της κατασκευής του τζαμιού στα όρια του Δήμου Αθηναίων. «Εγώ δεν το θέλω στην Αθήνα. Υπάρχει μεγάλη πύκνωση στην πόλη, δεν θέλω κι άλλο τσιμεντούργημα, δεν θέλω άλλο ένα πόλο για λαθρομετανάστευση, δεν θέλω νέα τριτοκοσμικά τσαντίρια κάτω από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων εξαπέλυσε νέες βολές κατά του νυν δημάρχου Γ.Καμίνη, κάνοντας λόγο για παρατημένες περιοχές, άνθιση του λαθρεμπορίου και μηδενική ανάπτυξη στην πρωτεύουσα.

«Δουλειά του δημάρχου δεν είναι να μοιράζει φασολάδα, αλλά να δημιουργεί θέσεις εργασίας» τόνισε και πρόσθεσε: «Για να μην είναι η Αθήνα πόλη των ανέργων, των αστέγων, των πεινασμένων, πρέπει να μάθει να πουλάει αυτό που έχει, δηλαδή τον πολιτισμό της, τον αττικό ήλιο, το θαλάσσιο μέτωπο, την παράδοση. [...] Πρέπει να δουλέψει όπως η Ρώμη και η Βιέννη με τουρισμό 12 μήνες το χρόνο. Με συνεδριακό και πολιτιστικό τουρισμό και με τα μεγάλα Σαββατοκύριακα, κατά τα οποία θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα. [...] Έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και δεν θα είναι στο συσσίτιο της φασολάδας ο πολίτης· έτσι θα αποκτήσει μια θέση στον ήλιο».

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος συνέχισε, λέγοντας: «Αντί να πετάω το ΕΣΠΑ, θα κάνω κοινωνική στέγη για να απορροφήσω τους αστέγους [...] θα έχω φάρμακο για τους ανασφάλιστους και καρκινοπαθείς. Αυτή είναι η δουλειά του δημάρχου».

Αναφερόμενος στην εγκληματικότητα, εξέφρασε την άποψη ότι εάν φωτιστούν καλύτερα οι γειτονιές και υπάρχει περισσότερη ανθρώπινη παρουσία θα καταπολεμηθεί η παραβατικότητα.

Ερωτηθείς για τον χαρακτηρισμό «ημίτρελοι» που έδωσε σε διαδηλωτές («κάποιοι ημίτρελοι κλείνουν κάθε τόσο το κέντρο της Αθήνας») που προκάλεσε επικρίσεις (ο Γ.Καμίνης τόνισε ότι μιλά απαξιωτικά για ανθρώπους που έχουν χάσει τις δουλειές τους και βρίσκονται σε απελπισία) ο Αρης Σπηλιωτόπουλος αυτή τη φορά αναφέρθηκε σε εκείνους που διαδηλώνουν για... την Παλαιστίνη.

Ο υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ επέμεινε ότι είναι παράλογο «αν κλείνεις τη Β.Σοφίας και γονατίζεις το κέντρο τις μισές μέρες του χρόνου και δεν μπορούν να πληρώσουν τα χαράτσια οι έμποροι· αν είναι 10 άτομα που φωνάζουν "Λευτεριά στην Παλαιστίνη", επειδή δεν θα ελευθερωθεί η Παλαιστίνη από τη Β.Σοφίας». in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
16-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: