Τρίτη, Απριλίου 15, 2014

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: "ΎΠΟΠΤΟ ΟΤΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΤΑ ΜΙΧΕΛΑΚΗ"

Στο μείζον θέμα που έχει ανακύψει από την αποκάλυψη του Hot Doc για δικογραφία η οποία εμφανίζει τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη να χρηματίζεται από τον προφυλακισμένο Αναστάσιο Πάλλη, αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η επιτροπή Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η περιβόητη δικογραφία δεν έχει διαβιβαστεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή, η κα Κωνσταντοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι είναι αδιανόητο δικογραφία η οποία έχει διαβιβαστεί από τον Άρειο Πάγο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, να μην έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, ενώ τόνισε, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, επέστρεψε τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο, αντί να την αποστείλει στη Βουλή όπως είναι υποχρεωμένος ότι: «είναι απολύτως ύποπτο το γεγονός ότι εμποδίζεται η νόμιμη διαδικασία».


Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει αποκαλύψει το Hot Doc αλλά και με συνεχή δημοσιεύματα το koutipandoras.gr η δικογραφία εστάλη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στον Άρειο Πάγο, τον περασμένο Δεκέμβριο. Από εκεί θα έπρεπε να διαβιβαστεί για τυπικούς και μόνο λόγους στον υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του όφειλε να την αποστείλει στη Βουλή, προκειμένου να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του εμπλεκόμενου πολιτικού προσώπου.

Μετά την αποκάλυψη του θέματος από το Hot Doc, έγινε γνωστό ότι ο έκθετος υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, επέστρεψε τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να να αναδιατυπωθεί η κατηγορία με βάση άλλο άρθρο του ποινικού κώδικα. Η δικογραφία επεστράφη στον Άρειο Πάγο, στις 9 Απριλίου, μία ημέρα πριν κυκλοφορήσει το περιοδικό, κι ενώ το υπουργικό γραφείο, όχι μόνο ήταν ενήμερο για την υπόθεση, αλλά είχε απαντήσει ότι δεν έχει περάσει από εκεί η δικογραφία.

"Η Δικαιοσύνη είναι αποδεκατισμένη"

Μιλώντας σ' ένα γενικότερο πλαίσιο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανάφερε ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, αλλά αποδεκατισμένη, ενώ αναφερόμενη στον πρωθυπουργό τόνισε ότι προσπαθεί να υποκαταστήσει την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών. "Συστηματικές πράξεις και παραλείψεις όχι απλώς αποδεικνύουν την έλλειψη πολιτικής βούλησης για προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων, αλλά στοιχειοθετούν και κυβερνητικό δόλο με παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη", ανάφερε μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Παράλληλα, έκανε λόγο για παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης και για προσπάθειές της για υπόθαλψη και συγκάλυψη, ενώ κατήγγειλε ότι δεν δίνονται αντίγραφα δικογραφιών κατά μελών κυβερνήσεων στους βουλευτές που τα ζητούν. 

Ο Σταύρος Κοντονής από την πλευρά του, ο οποίος επίσης συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει στις καταγγελίες, αλλά θα φροντίσει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, όσοι εμπλέκονται σε ύποπτες υποθέσεις, ενώ αναφορικά με την υπόθεση Μπαλτάκου - Κασιδιάρη (την οποία η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε "Samaras gate") και την απόφαση να διώκεται όποιος αναπαράγει υλικό σαν αυτό που δημοσιοποίησε ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε ότι χρησιμοποιούν άρθρο που προστατεύει την ιδιωτική ζωή των πολιτών, για να συγκαλύψουν δημόσια θέματα. 

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον κυβερνήσει, θα καταργήσει όλους τους μνημονιακούς νόμους. 
koutipandoras.gr
ΠΡΕΖΑ TV
15-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: