Πέμπτη, Απριλίου 17, 2014

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Την άμεση λήψη απόφασης για την άρση ή μη της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ζητούν με έγγραφο τους προς την Βουλή, οι ανακρίτριες Ι.Κλάπα και Μ.Δημητροπούλου, που χειρίζονται την δικογραφία για την υπόθεση σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, επισημαίνοντας, ότι το χρονικό πλαίσιο για την ανάκριση εξαντλείται.



Οι δύο εφέτες ειδικές ανακρίτριες ζητούν την επιτάχυνση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για τους βουλευτές που ζητήθηκε η άρση ασυλίας, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η ανακριτική διαδικασία με τις απολογίες όσων κριθεί από την Βουλή ότι πρέπει να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη. 

Τονίζουν μάλιστα στο έγγραφο τους, ότι για την υπόθεση της παράνομης δράσης της Χρυσής Αυγής, οι κατηγορούμενοι είναι συνολικά 66 πρόσωπα, εκ των οποίων οι 29 έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι. 

Οι δικαστικές λειτουργοί επισημαίνουν ότι το χρονικό πλαίσιο ολοκλήρωσης της ανάκρισης και προσδιορισμού της δίκης για την υπόθεση είναι ασφυκτικό, καθώς οι διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών. 

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως αναφέρεται στην επιστολή των ανακριτριών, υπάρχει κίνδυνος να αποφυλακιστούν κάποιοι κατηγορούμενοι πριν ολοκληρωθεί η δίκη τους. 

Υπενθυμίζεται, πως οι δύο ανακρίτριες ολοκλήρωσαν τον κύκλο των απολογιών, μη πολιτικών, κατηγορουμένων με τις συμπληρωματικές απολογίες που έλαβαν την Δευτέρα και χθες, Τρίτη, από τους Γιώργο Ρουπακιά και Γιάννη Καζαντζόγλου, τόσο για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα όσο και για συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση.

«Διακαής τους πόθος να κλείσουν όλους τους βουλευτές μας στη φυλακή πριν τις εκλογές. Οι δικαιολογίες που μεταχειρίζονται μάλιστα είναι τόσο γελοίες που επιβεβαιώνουν απόλυτα τον πολιτικό χαρακτήρα της δίωξης» σχολίασε, μεταξύ άλλων, η Χρυσή Αυγή. IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
17-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: