Τρίτη, Απριλίου 22, 2014

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ, ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει τις συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταξίμ, την Πρωτομαγιά.
Υπενθυμίζουμε ότι μια παρόμοια απόφαση, τον Μάιο του περασμένου έτους, οδήγησε σε νίαιες συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών, τις οποίες ακολούθησε ένα εθνικό αντικυβερνητικό κύμα διαδηλώσεων, τον Ιούνιο.


"Αυτοί που επιμένουν να τη γιορτάζουν εδώ (σ.σ.: στην πλατεία Ταξίμ) λένε απλά: 'Είμαι έτοιμος για συγκρούσεις'", δήλωσε κατηγορηματικά ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια σύσκεψης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

"Παραιτηθείτε από τις ελπίδες σας για την Ταξίμ. Μην εμπλέκεστε σε μάχη με το κράτος. Μην παραβιάζετε την ειρήνη των ανθρώπων μας. Οι άνθρωποί μας δεν θέλουν να βλέπουν δρόμους όπου πέτρες και μολότοφ κυριαρχούν", είπε. "Δεν θα το ανεχτούμε. Δεν είστε υπεράνω του νόμου".

Ο Ερντογάν πρότεινε οι διαδηλώσει να γίνουν στο παραθαλάσσιο Γενί Καπί και πρόσφερε δωρεάν μεταφορά των διαδηλωτών εκεί, την Πρωτομαγιά. Ωστόσο, τα αριστερά συνδικάτα έχουν ήδη αποφασίσει να αγνοήσουν την απαγόρευση του Τούρκου πρωθυπουργού.




 αυγη

ΠΡΕΖΑ TV
22-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: