Πέμπτη, Απριλίου 17, 2014

ΕΟΦ: ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 Περισσότερα από το 50% των φαρμάκων που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και σε ιστοσελίδες που κρύβουν την πραγματική τους διεύθυνση είναι παραποιημένα.

Αυτό επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ( ΕΟΦ), τονίζοντας ότι τα φάρμακα που διακινούνται στο Διαδίκτυο μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία μας και καλώντας τους πολίτες να μην κάνουν διαδικτυακές αγορές φαρμακευτικών σκευασμάτων.


«Οι ιστοσελίδες που πωλούν φάρμακα στο Διαδίκτυο παρέχουν ψευδή στοιχεία για τον παραγωγό του φαρμάκου, τη χώρα παραγωγής του ή για άλλα στοιχεία σχετικά με τη διακίνηση του φαρμάκου. Σε ό,τι αφορά τα φάρμακα που διατίθενται μέσω του Διαδικτύου ενδέχεται  να έχει παραποιηθεί η σύνθεσή τους, όσον αφορά οποιοδήποτε από τα συστατικά τους ή και την ισχύ τους, η συσκευασία και επισήμανσή τους ή και το όνομά τους» αναφέρει η διοίκηση του ΕΟΦ.

«Η ασφάλεια ενός φαρμάκου που προσφέρεται μέσω του Διαδικτύου είναι αδύνατον να επαληθευτεί. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν αυτά τα προϊόντα είναι τα εγκεκριμένα φάρμακα που πληρούν όλες τις προδιαγραφές ή εάν είναι παραποιημένα και επικίνδυνα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να προμηθευόμαστε τα φάρμακά μας μόνο από ασφαλείς πηγές, δηλαδή από το φαρμακείο, το νοσοκομείο, το ασφαλιστικό μας ταμείο» καταλήγει η ανακοίνωση. 
Παναγιώτα Καρλατήρα  
θεμα
ΠΡΕΖΑ TV
17-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: