Τρίτη, Απριλίου 22, 2014

ΜΕ «ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ» ΝΟΜΟΥΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΦΙΜΩΝΕΙ ΤΑ BLOGS

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ
Σειρά αποκαλούμενων «αντιτρομοκρατικών» νόμων που βάζουν μεταξύ άλλων στο στόχαστρο τα μπλογκ υιοθέτησε η ρωσική Δούμα, «εξισώνοντας» τα ιστολόγια με τα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να τεθούν υπό τον έλεγχο του Κρεμλίνου. Η ρωσική Κάτω Βουλή ενίσχυσε παράλληλα τις ποινές για πρόκληση «μαζικών ταραχών», με στόχο αντιπολιτευόμενους πολιτικούς.

Στο πακέτο της «αντιτρομοκρατικής» νομοθεσίας που ενέκρινε η Δούμα περιλαμβάνεται νόμος που προβλέπει ότι τα μπλογκ έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με αυτές των μέσων ενημέρωσης..

Οποιοσδήποτε μπλόγκερ του οποίου το ιστολόγιο δέχεται περισσότερες από 3.000 επισκέψεις ημερησίως θα πρέπει να δηλώνεται στην αρχή ελέγχου των μέσων ενημέρωσης, την Roskomnadzor, και να διατηρεί όλα τα δεδομένα για έξι μήνες.


Οι μπλόγκερ, οι οποίοι οφείλουν να δημοσιεύουν το όνομά τους στο ιστολόγιο, θα πρέπει επίσης να επαληθεύουν τις πληροφορίες που δημοσιεύουν και να ορίζουν ένα κατάλληλο όριο ηλικίας για αυτούς που επισκέπτονται το μπλογκ.

Βάσει του νόμου, η Roskomnadzor, η οποία απέκλεισε τον Μάρτιο την πρόσβαση σε πολλούς δικτυακούς τόπους πληροφόρησης που ήταν επικριτικοί απέναντι στο Κρεμλίνο, θα πρέπει επίσης να καταρτίσει έναν κατάλογο με τα πιο δημοφιλή μπλογκ.

Αυτά θα πρέπει να συμμορφωθούν με τις νέες υποχρεώσεις τους σε διάστημα 10 ημερών, ενώ στην αντίθετη περίπτωση απειλούνται με την επιβολή προστίμων που μπορούν να ανέλθουν σε έως και 500.000 ρούβλια (10.000 ευρώ).

Έτερος νόμος που υιοθετήθηκε την Τρίτη διπλασιάζει την ελάχιστη ποινή για συμμετοχή σε μαζικές ταραχές, η οποία αυξάνεται από τα 4 χρόνια φυλάκισης στα 8 χρόνια κάθειρξης. Η κατηγορία αυτή έχει απαγγελθεί σήμερα σε πολλούς Ρώσους αντιπολιτευόμενους, μεταξύ των οποίων ο ηγέτης του Μετώπου της Αριστεράς Σεργκέι Ουντάλτσοφ.

«Η παρακολούθηση μαθημάτων για την διοργάνωση μαζικών ταραχών ή την συμμετοχή σε αυτές», μπορεί να τιμωρηθεί με την επιβολή ποινής 5 ως 10 ετών κάθειρξης και με ένα πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τα 500.000 ρούβλια.

Η Δούμα ενισχύει επίσης τις εξουσίες της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (FSB), διευκολύνοντας κυρίως τις έρευνες σε βάρος ανθρώπων που θεωρούνται ύποπτοι για τη διάπραξη εγκλημάτων ή τρομοκρατικών ενεργειών.
in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
22-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: